Sığınmacı Aileler İçin Başlatılan Bebek Arabası Kampanyasına Almanlardan Destek - Son Dakika
Güncel

Sığınmacı Aileler İçin Başlatılan Bebek Arabası Kampanyasına Almanlardan Destek

Sığınmacı Aileler İçin Başlatılan Bebek Arabası Kampanyasına Almanlardan Destek

Dha DIŞ HABER - Sığınmacı aileler için başlatılan bebek arabası kampanyasına Almanlardan destekMehmet UZUN, DELMENHORST, 11 Mart (DHA) - Almanya'nın çeşitli kentlerinde sığınmacılara saldırı olup, kaldığı evler ve kamplar kundaklanırken, Kuzey Almanya'nın küçük kenti Delmenhorst'da sığınmacılar el üstünde tutuluyor.

11.03.2016 11:43

Dha DIŞ HABER - Sığınmacı aileler için başlatılan bebek arabası kampanyasına Almanlardan destek

Mehmet UZUN, DELMENHORST, 11 Mart (DHA) - Almanya'nın çeşitli kentlerinde sığınmacılara saldırı olup, kaldığı evler ve kamplar kundaklanırken, Kuzey Almanya'nın küçük kenti Delmenhorst'da sığınmacılar el üstünde tutuluyor. Başta Almanlar ve Türkler olmak üzere tüm Delmenhorst halkı sığınmacıların en küçük sorununu çözmek için bir birleriyle yarışıyor.

BEBEK ARABASI KAMPANYASINA DUYARSIZ KALMADILAR

Almanya'nın Delmenhorst kentinde yaşayan il genel meclis üyesi SPD'li İbrahim Tuner, sığınmacı çocuklu aileler için bebek arabası kampanyası başlattı. Tuner'in, Bebekleri bulunan sığınmacı ailelerin bebek arabasına ihtiyacı var çağrısına Almanlar kayıtsız kalmadı. Tuner'in yaptığı duyuruya duyarsız kalmayan insanlar bebek arabası kampanyasına destek verdi. İki gün içinde 20'ye yakın bebek arabası toplandı. Eline ulaşan bebek arabalarını bir araya getiren Tuner, arabaları ihtiyaç sahiplerine dağıtarak sığınmacı anne ve babaları sevindirdi.

SIĞINMACILARA REHBERLİK EDİYOR

Hataylı olan ve Arapça bilen İbrahim Tuner, sığınmacılara rehberlik görevi yapıyor. Sığınmacıların hemen her sorunuyla ilgilenen Tuner, onların sorunlarını zaman zaman da meclise taşıyor. Sık sık sığınmacılarla bir araya geldiği için onların sorunlarını yakından bildiğini anlatan İbrahim Tuner, Delmenhorst kentinde sığınmacılara çok iyi bakılıyor. Buranın halkı onları seviyor. Ben bir çok küçük çocuklu sığınmacı kadının çocuklarından dolayı kamptan ayrılamadığını gördüm. Bunun üzerine bir duyuru yaptım. İnanın bir gün sonra yaptığım duyuruya anlarca insan cevap verdi ve bana bebek arabaları getirdi. Hatta bazıları başka kentlerden geldi. Bazı insanlar mağazadan gidip yeni bebek arabası aldı. Bende bana ulaşan yardım malzemeleri gerekli yerlere ulaştırdım. Bir arabada aracıma koydum. Eğer yolda bebek arabasız bir çocuklu aile görürsem o arabayı da onlara vereceğim. Kampanya devam ediyor. İnşallah tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşırım dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sığınmacı Aileler İçin Başlatılan Bebek Arabası Kampanyasına Almanlardan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement