Siirt'te 125 Bin Ton Konsantreye Ulaşıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te 125 Bin Ton Konsantreye Ulaşıldı

Siirt\'te 125 Bin Ton Konsantreye Ulaşıldı

Park Holding, Siirt bakır yataklarında dev rezerveye ulaştı.

26.07.2013 02:38

Park Holding, Siirt bakır yataklarında dev rezerveye ulaştı. Madenden yılda l.5 milyon ton bakır cevheri çıkarılması ve 125 bin tonun üzerinde bakır konsantresi üretilmesi standardına ulaşan Ciner, yılda 160 milyon dolar ciro elde edecek.

Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören, beraberindeki partililerle birlikte Şirvan ilçesinin Maden köyünde yapımı süren çalışmaları yerinde inceledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Park Holding Maden işletme genel Müdürü Ramazan Yıl, madende açılan tünelin 2004 yılında kurulan işletmede hedefledikleri yılda 125 bin tonun üzerindeki bakır konsantresine ulaşıldığını söyledi.

Genel Müdür Yıl, çıkartılacak cevherin işlenerek bakır konsantresi haline getirildiğini ifade ederek şunları söyledi, "Yılda l.5 milyon ton rezerv işletilme hedefine ulaştık. Bundan da 125 bin ton bakır konsantresi elde ediyoruz. 39 milyon ton olan toplam rezerveden yılda 1.5 milyon ton rezerve çıkarıldığı göz önünde bulundurulduğunda bunun da üretim kapasitesi 25 yıllık bir rezerve mevcuttur. Üretilen rezerveler önce kamyonlar bakır işleme tesislerinden eleniyor, ardından da üretilen bakır cevheri Siirt'ten İskenderun Limanı üzerinden Çin piyasasına ihraç ediyoruz."dedi.

Çalıştırılan personellerin yüzde 95'inin Siirt genelinden karşılandığını da ifade eden Yıl, açıklamasında, "Maden köyünde bulunan vatandaşlarımız bir şirket kurdu, köylülerden oluşan bu şirket madende çalışan toplam 3 taşerondan biridir. Ayrıca Madende alınan her ürün de Siirt piyasasından temin ediliyor."dedi.

Hükümet olarak bu tür yatırımları desteklediklerini belirten Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt'in yer altı ve yer üstü kaynakları noktasında cazibe bir Pazar olduğunu söyleyerek, iş adamlarını yatırım yapmaya davet etti.

Demirkıran, "Madende yılda 125 bin ton konsantre elde ediliyor, bu da yılda 160 milyon dolar seviyesine tekabül ediyor. Ayrıca bu madende çalışanların büyük bir kısmının Siirt'ten olması bizim için çok daha önemlidir. Temin edilen malzemelerin de yerelde alınıyor. Nihayetinde Siirt madencilik ve enerji sektöründe çok cazip bir pazardır. Hükümetimizin yeni teşvik yasasıyla birlikte özellikle bu sektörde çok ciddi bir canlanma yaşanacaktır."diye ifade etti.

Daha sonra iftar programına katılan Demirkıran ve beraberindekiler, buradaki maden işçileriyle birlikte iftarını açarak sohbet etti. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt'te 125 Bin Ton Konsantreye Ulaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement