Siirt'te Süt Fabrikası Deneme Üretime Başladı. Açılışı Başbakan Yaptı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Süt Fabrikası Deneme Üretime Başladı. Açılışı Başbakan Yaptı

Siirt\'te Süt Fabrikası Deneme Üretime Başladı. Açılışı Başbakan Yaptı

Siirt Güç Birliği Platformu Adı Altında 150 İş Adamının Bir Araya Gelerek Kurduğu Süt Ve Süt Ürünleri Fabrikası Deneme Üretimine Başladı.

15.12.2010 14:39  Güncelleme: 14:41

Siirt güç birliği platformu adı altında 150 iş adamının bir araya gelerek kurduğu süt ve süt ürünleri fabrikası deneme üretimine başladı. Başbakan recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Siirt Ziyaretinde tesisi gezerek yönetim kurulu başkanı Kemal Bilim'den tesis ile ilgili bilgi aldı.

"Başbakan Tesisi Beğendi"

Beraberinde Tarım ve Köy işleri Bakanı Mehdi Eker, Siirt milletvekilleri Afif Demirkıran, Yılmaz Helvacıoğlu ve Siirt Valisi ile tesisi ziyaret eden Başbakan Erdoğan, açılış kurdelesini kesti. Süt ve Süt ürünleri Fabrikası ile ilgili bilgi olan Başbakan Erdoğan, özellikle tarım ve hayvancılığa dayalı tesislerin kırsal kalkınmadan hibe ile desteklendiğini ifade ederek bu konuda İş adamlarına çağrıda bulundu.

"8 Bin Metre Kare Kapalı Alan"

Süt ve süt ürünleri fabrikasının açılışında Başbakan Erdoğan'a tesis ile ilgili bilgi veren Bilim: "8 bini kapalı alan olmak üzere toplam 2 bin metre kare alan üzerinde inşa edilen tesis, Hayvancılık noktasında önemli bir getiridir. 150 Siirtli iş adamının bir araya gelerek kurduğu Gül platformunun ilk tesisidir. Bu tesis deneme üretime başladı. Burada Ayran, peynir, süt, yoğurt ve tereyağı imal edilecektir."

"Örnek Çiftlik Projesi Yakında…"

Siirt'te hedef olarak ikinci aşamada örnek bir çiftlik projesi de kurmayı hedeflediklerini belirten Bilim: "Siirt'teki hayvancılığı geliştirmek için bölgeye hitap edebilecek örnek bir çiftlik projemiz var. Süt fabrikasına paralel olarak kuracağız. Bu çalışmamızla süt ve süt ürünlerini geliştirmek ve Siirt'teki sağlıksız besiciliğin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Siirt'te sağlıklı bir şekilde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın ürettiği sütlerinden de istifade etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Kırsal Kalkınmadan 250 Bin

Siirt'te kurulan süt ve süt ürünleri fabrikasından kırsal kalkınma destek programı kapsamında tarım Bakanlığından 250 bin TL destek aldıklarını belirten Kemal Bilim: "Fabrikaya toplam olarak 1,5 Milyon TL harcama yapıldı. Amacımız Siirt'in gelişmesine yönelik olarak bu tür projelerin desteklenmesidir. Bu konuda Tarım Bakanımıza, Siirt Valimize desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Ayrıca yönetim kurulumuzun fedakar ve gayretleri de küçümsenmemelidir. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum."dedi.

Tarım Ve Hayvancılığa Dayalı Tesislen Desteklenmeli

Siirt'te tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi ve küçük ölçekli tesislerin desteklenmesi gerektiği belirten Güç birliği yönetim kurulu başkanı Kemal Bilim:

"Siirt'in kurtulmuş reçetesi büyük fabrikalardan ziyade küçük ölçekli tarım ve hayvancılık ile mümkündür. Bu konuda özellikle tarım ve tarımsal ürünlerin artırılması ve hayvancılığın gelişmesine yönelik çabalara destek çıkılmasıdır."dedi.

Bilim: "Siirt'te 150 iş adamının bir araya gelmesi Siirt adına önemli bir kazanımdır. Bu tesisimiz bir başlangıçtır. Önümüzdeki süreçte memleketimiz adına güzel hizmetlere imza atmayı hedefliyoruz."dedi.

Açılışa güç birliği yönetimi üyeleri ve kalabalık davetliler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'te Süt Fabrikası Deneme Üretime Başladı. Açılışı Başbakan Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement