Silvan Belediyesine Kayyum Olarak Atanan Kaymakam'dan İlk Toplantı - Son Dakika
Güncel

Silvan Belediyesine Kayyum Olarak Atanan Kaymakam'dan İlk Toplantı

Silvan Belediyesine Kayyum Olarak Atanan Kaymakam\'dan İlk Toplantı

DİYARBAKIR'ın Silvan Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Murat Kütük, ilk toplantısını köy korucuları ve muhtarlarla yaptı.

05.10.2016 17:18

DİYARBAKIR'ın Silvan Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Murat Kütük, ilk toplantısını köy korucuları ve muhtarlarla yaptı. Kütük, belediyenin 37 milyon lira borcu olduğunu belirterek, en iyi şekilde hizmet yapmak için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Silvan Kaymakamı Murat Kütük, kayyum olarak atandığı Silvan Belediye Başkanlığında ilk toplantısını muhtar ve köy korucularıyla yaptı. Belediyenin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kütük, kayyum olarak atandığından bugüne kadar aralıksız çalıştığını belirterek, "Silvan Belediyesine göreve atandığımız günden beri çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Sizlere en güzel şekilde hizmet etmek için elimizden gelen çabayı sarf etmeye de devam edeceğiz" dedi.

Murat Kütük, Silvan Belediyesinin şu anda 37 milyon borcu bulunduğunu, bu borçların daha önce belediyede çalışıp işten çıkarılan ve mahkeme yoluyla alacaklı olan belediye personelleri, maliye borçları, SSK borçları, personelin bağlı olduğu sendikanın aidat borçları ve esnafa olan borçları olduğunu söyledi. Bu borçlarla birlikte sağlıklı hizmet yürütmenin zor olduğunu söyleyen Kütük, "Belediyemizin İller Bankası'ndan gelen geliri 2 Milyon 550 bin liradır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hizmet payı olarak Silvan ilçemizde verilen, DİSKİ ve İtfaiye hizmetleri bedeli olarak her ay 1 milyon 50 bin lira Büyükşehir Belediyesi payı olarak kesilmektedir. 900 bin dolayında işçi maaşları ödenirken, sadece hizmetler içinde 250 bin lira gibi bir rakamla Silvan'a nasıl hizmet yapabiliriz" dedi.

Kaymakam Kütük, önceliklerinin altyapı çalışmalarını tamamlayıp, üst yapı çalışmalarıyla ilçenin çevresini değiştirmek olduğunu söyledi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silvan Belediyesine Kayyum Olarak Atanan Kaymakam'dan İlk Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement