Silvan'daki Terörün İzleri Kliple Silinecek - Son Dakika
Güncel

Silvan'daki Terörün İzleri Kliple Silinecek

Silvan\'daki Terörün İzleri Kliple Silinecek

Silvan'daki terörün izleri kliple silinecekDİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lılar tarafından kazılan hendekler, kurulan barikatlar, tuzaklanan patlayıcılar ve operasyonlar izleri liseli öğrenciler tarafından hazırlanan kliple silinecek.

02.06.2016 20:44

Silvan'daki terörün izleri kliple silinecek

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lılar tarafından kazılan hendekler, kurulan barikatlar, tuzaklanan patlayıcılar ve operasyonlar izleri liseli öğrenciler tarafından hazırlanan kliple silinecek.

PKK'lıların Silvan İlçesi'nde kazdıkları hendek, barikatların kaldırılması ve tuzakladıkları patlayıcıların imha edilmesi için güvenlik güçleri tarafından çeşitli tarihlerde 6 kez düzenlenen operasyonlarda 1 aya aşkın sokağa çıkma yasağı ilan edildi. PKK'lılar ile güvenlik güçleri tarafından yaşanan çatışmalarda ilçe merkezinde bir çok ev ve işyeri tahrip oldu. İlçede yaşanan tahribatın izlerini silmek için Silvan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri 'Bir Ezgidir Silvan' klibi hazırladı.

TÜRKÇE-KÜRTÇE EZGİLER SESLENDİRDİLER

Kaymakamlık öncülüğünde yapılan 'Bir Ezgidir Silvan' klibinde öğrenciler, seslendikleri Türkçe ve Kürtçe ezgileriyle kamuoyunda ilçe için oluşan olumsuz algıyı değiştirmeyi hedefliyorlar. İlçenin tarihi yerleri ile köylerinde çekilen klipte öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve okul yöneticileri görev aldı.

"MEDYAYA YANSIYAN GÖRÜNTÜLER SİLVAN'IN GERÇEK GÖRÜNTÜLERİ DEĞİLDİ"

Silvan Kaymakamı Murat Kütük, hazırlanan klibin sosyal medyada çok ilgili gördüğünü belirterek, çatışma döneminde ortaya çıkan görüntülerin Silvan gerçek yüzü olmadığını söyledi. Klibin Silvan'ın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Kaymakam Kütük, "Silvan Sosyal Bilimler Lise, bizim de desteğimizle Silvan'ın tanıtımıyla ilgili güzel bir klip hazırladık. Klibimizin sosyal medyaya düşmesinden bu yana 100 Bin üzerinde bir izlenmeye sahip olduğunu ve binlerce defa paylaşıldığını görüyoruz. Silvan maalesef eğitim-öğretimin başında talihsiz olaylarla ülkemizin gündemine geldi. Anca orada yaşanan olaylar basına, medyaya yansıyan görüntüler Silvan'ın gerçek görüntüleri değildi. Provokatörlerin ve örgütün provokasyonlarıyla yapılan şeylerdi. Şimdi biz Silvan'ın gerçek görüntüsünü, Silvanlıların gerçekten ne kadar düzgün insanlar, ne kadar eğitime-öğretime sosyal imkanlarına sosyal yaşamlarına ekonomik hayatına sahip çıkan insanlar olduklarını göstermek adına gerçek durumu yansıtan bir klipi hazırlamak istedik. Burada Silvan'ın tarihi, turistik değerlerini ön plana çıkarmak istedik. Çünkü Silvan gerçekten kadim şehir dediğimiz Diyarbakır'dan daha eski bir tarihe sahip, bu da klipte ön plana çıkarıldı. Tabi ki, klibimiz 4-5 dakikalık klip olduğu için Silvan'ın her tarafını gösterme imkanımız olmadı. Gerisinde insanlarımızın gelip Silvan'da görmesini bekliyoruz. İnşallah güzel bir faaliyet oldu. Faaliyetlerden emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silvan'daki Terörün İzleri Kliple Silinecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement