Silvan Sokağa Çıkma Yasağının Sürdüğü Silvan'da Ölü Sayısı 4'e Çıktı - Son Dakika
Güncel

Silvan Sokağa Çıkma Yasağının Sürdüğü Silvan'da Ölü Sayısı 4'e Çıktı

Silvan Sokağa Çıkma Yasağının Sürdüğü Silvan\'da Ölü Sayısı 4\'e Çıktı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan'da ölü sayısı 4'e çıktı (2) ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde özel harekat polis memuru Necmi Çakır'ın PKK'lı teröristlerin Kanas tüfekle açtığı ateşte şehit edilmesinin ardından operasyonlar genişletildi.

05.11.2015 17:42

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silvan'da ölü sayısı 4'e çıktı (2)

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde özel harekat polis memuru Necmi Çakır'ın PKK'lı teröristlerin Kanas tüfekle açtığı ateşte şehit edilmesinin ardından operasyonlar genişletildi. İlçenin sokağa çıkma yasağı süren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde öğleden sonra silah ve patlama sesleri duyulurken, dumanlar yükseldi. Güvenlik güçleri 3 mahallede operasyonlarını sürdürürken, diğer kesimlerde de güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

ANNENİN TEPKİSİ

Silvan'da çıkan çatışma sırasında kurşunların hedefi olan Engin Gezici ve kendisine yardıma giden halası İsmet Gezici'nin kurşunlarla ölmesi ailede büyük üzüntü yarattı. 3 çocuk annesi Seviye Gezici, oğlu Engin Gezici'nin polis kurşunuyla öldürüldüğünü ileri sürerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Anne Gezici, "Oğlumun eşi ve 3 çocuğu ortada kaldı. Bizler niye bu acıyı yaşıyoruz" dedi.

"HERKES ÇEKİLSİN"

Silvan'da bir grup vatandaşlar Kaymakamlık binası önünde toplanarak, operasyonun durmasını istedi. Silvan Belediye Eş Başkanı Zuhal Tekiner de vatandaşların isteği üzerine bölgeye gelerek Kaymakam Murat Kütük ile bir süre görüştü.

Görüşmenin ardından toplananlara konuşan Belediye Eş Başkanı Tekiner, "Sizlerin taleplerinizi ve çatışmaların durdurulması ile ilgili Kaymakam Murat Kütük ile görüşme yaptık. Bu görüşmede Kaymakam Murat Kütük, 'Gidin hendekleri kapatsınlar, çekilsinler biz de operasyonları durduralım. Yoksa operasyon devam edecek' dedi" diye konuştu. Bir süre Kaymakamlık önünde duran grup daha sonra HDP ilçe binası önüne yürüyüp dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silvan Sokağa Çıkma Yasağının Sürdüğü Silvan'da Ölü Sayısı 4'e Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement