Şimdi "Türkiyeli" Çizgi Karakter Zamanı - Son Dakika
Güncel

Şimdi "Türkiyeli" Çizgi Karakter Zamanı

Şimdi "Türkiyeli" Çizgi Karakter Zamanı

Zambak Yayın Grubu'nun Kültür Kitapları Yayın Yönetmeni Mehmet Azim, Türkiye'nin çocuk kitaplarında dünyaya özgün karakterler sunma konusuna odaklanması gerektiğini söyledi.2013 Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi.

17.10.2013 09:53

Zambak Yayın Grubu'nun Kültür Kitapları Yayın Yönetmeni Mehmet Azim, Türkiye'nin çocuk kitaplarında dünyaya özgün karakterler sunma konusuna odaklanması gerektiğini söyledi.

2013 Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi. Dünyanın en geniş katılımlı kitap fuarı olan Frankfurt Kitap Fuarı, yayıncılık alanına yön vermesi açısından en önemli etkinlik olarak görülüyor. Sektörün en önemli temsilcilerinin buluşma noktası olan fuarda, yayınevlerinden telif ajanslarına yayıncılık alanının liderleri katıldı.

Türkiye'nin devlet katkısıyla oldukça yoğun katıldığı fuarla görüşlerini paylaşan Zambak Kültür Kitapları Yayın Yönetmeni Mehmet Azim, dünyada çocuk yayıncılığının kahramanlar üzerinden oluştuğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Kahramanlar üzerinden oluşturulan seri kitaplar, çocuklara yönelik ürünler olarak dikkat çekici. Özellikle, bir çizgi film etrafında geliştirilen bu seriler, çocuk dünyasına daha fazla ve etkili bir şekilde hitap ediyor. Ekranda gördüğü kahramanın maceralarını okumak, özellikle çocuklar için daha dikkat çekici ve benimsenir hâle geliyor. Özgün bir çocuk kitabı hazırlamak, kahraman oluşturmak ve bunları seriler- diziler hâline getirmek gerçekten zor bir üretim. Böyle bir çalışma, ekonomik olarak yayın evlerinin gücünü çoğu zaman aşmaktadır. Fakat zor da olsa yapılması gereken asıl çalışma, bu özgün üretimlerdir."

Türkiye'nin fuardaki devlet desteğinin yayıncılık sektörünün boy göstermesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Azim, çocuk yayınları için ayrı bölüm açılmasını Türkiye'nin vizyonu açısından çok önemli gördüklerini söyledi.

"Uzun vadeli planlar yapmalıyız"

Türkiye'nin özellikle çocuk yayıncılığı üzerine uzun vadeli planlar yapması gerektiğini söyleyen Mehmet Azim, Türkiye'nin bundan sonra daha çok içerik, resimleme, tasarım açısından başarılı projelere imza atmak zorunda olduğunu, bunun da devlet, STK'lar ve yayıncıların daha sık bir araya gelmesiyle olabileceğinin altını çizdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Şimdi 'Türkiyeli' Çizgi Karakter Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement