Şırnak İdil'de Şehit Olan Astsubay Uygun, Törenle Memleketine Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şırnak İdil'de Şehit Olan Astsubay Uygun, Törenle Memleketine Uğurlandı

Şırnak İdil\'de Şehit Olan Astsubay Uygun, Törenle Memleketine Uğurlandı

Dha Yurt: İdil'de şehit olan Astsubay Uygun, törenle memleketine uğurlandıŞırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada ağır yaralanarak, kaldırıldığı hastanede şehit olan 28 yaşındaki Astsubay Mehmet Uygun'un cenazesi, düzenlenen törenle memleketi Ankara'ya uğurlandı.

07.03.2016 10:51

Dha Yurt: İdil'de şehit olan Astsubay Uygun, törenle memleketine uğurlandı

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada ağır yaralanarak, kaldırıldığı hastanede şehit olan 28 yaşındaki Astsubay Mehmet Uygun'un cenazesi, düzenlenen törenle memleketi Ankara'ya uğurlandı.

İdil İlçesi'nde dün PKK'lılarla girdiği çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı İdil Devlet Hastanesi'ndeki doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Astsubay Mehmet Uygun için 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda bugün cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, bazı temaslar için Şırnak'ta bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali Ali İhsan Su, 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehidin babası Hayri Nadi Uygun, annesi Behiye Uygun, eşi Birgül Uygun, şehidin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, şehit Astsubay Mehmet Uygun'un Türk Bayrağı'na sarılı naaşının, ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başladı. Törende saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu.

Yapılan duaların ardından şehit Astsubay Mehmet Uygun'un katafalkdaki tabutuna annesi, babası ve eşi sarılarak gözyaşı döktü. Birgül Uygun, eşinin fotoğrafını öperek, "Bak aşkım seni yalnız bırakmadım" diyerek ağıt yaktı. Düzenlenen törenin ardından şehit Astsubay Mehmet Uygun'un naaşı, silah arkadaşlarının omuzlarında salavatlar eşliğinde helikoptere kadar taşındı. Şehit Astsubay Mehmet Uygun'un naaşı helikopter ile Şerafettin Elçi Havalimanı'na oradan da havayolu ile toprağa verilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak İdil'de Şehit Olan Astsubay Uygun, Törenle Memleketine Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement