Sivil Şehitlik"Ten Yararlanmak İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Sivil Şehitlik"Ten Yararlanmak İstiyorlar

Sivil Şehitlik"Ten Yararlanmak İstiyorlar

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye'den seken mermi nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınları maaşa bağlanmak için girişimde bulundu.

09.01.2014 12:15

MEHMET SAİT AYDIN - Ceylanpınar ilçesinde, Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn bölgesinde yaşanan çatışmalardan seken mermi ve mühimatlar sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları "Sivil şehitlik yasası" olarak bilinen kanundan faydalanmak istiyor.

Suriye'de yaklaşık 3 yıldır devam eden iç savaş, bu ülkeye sınır illerde yaşan vatandaşları da olumsuz etkiledi. Rasulayn bölgesinde iki grup arasında çıkan çatışmalardan seken mermi ve mühimmat patlaması sonucu bir yılda 5 kişi hayatını kaybetti.

Mısır tarlasında çocuklarıyla çalıştığı sırada düşen roket mermisi sonucu yaşamını yitiren Şükrü Kahraman'ın oğlu Mehmet Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının "sivil şehit" sayılması için ilgili makamlara müracaat ettiklerini ancak olumsuz cevap aldıklarını belirtti.

Olayda kendisinin de yaralandığı hatırlatan Kahraman, babasının kanun önünde şehit sayılıp tanınan haklardan faydalanmak istediklerini söyledi.

Geçimlerini çiftçilik yaparak sağladıklarını, babasının ölümüyle maddi sıkıntılar yaşamaya başladıklarını anlatan Kahraman, "Babamla tarlada çalıştığımız sırada üzerimize roket düştü. Babam öldü, ben ve kardeşim yaralandı" dedi.

Evinde otururken başına mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Mehmet Gündüz'ün babası Abdurrahman Gündüz ise çocuklarının acısının hala yüreklerinde olduğunu anlattı. Oğlunun sivil şehit sayılması için yetkililerden destek beklediklerini ifade eden Gündüz, ilgili yasadan faydalanmak için Şanlıurfa Valiliğine müracaat etmeyi düşündüklerini kaydetti.

Kaymakamı Musa Sarı da Suriye'de yaşanan çatışmalardan dolayı ilçeye düşen mermi ve mühimmatın Türk vatandaşlarının ölümüne neden olduğunu söyledi. Özellikle geçen yıl yoğunlaşan çatışmaların azaldığını aktaran Sarı, şöyle konuştu:

"O dönemde sınıra yakın mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız büyük bir tedirginlik duymuştu. Maalesef 5 vatandaşımızı seken mermi nedeniyle kaybettik. Vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına yardımcı oluyoruz. Kendileri sivil şehitlik olarak bilinen yasadan yararlanmak istiyorlar bu konuda kendilerini yönlendiriyoruz."

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Ra ilçesinde 8 Kasım 2012'de başlayan iç çatışmaların ardından seken mermi ve mühimmatlardan Masum Tuğrul, Mehmet Gündüz, Ramazan Zeybel, İdris Akgül ve Şükrü Kahraman hayatını kaybetmişti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivil Şehitlik'Ten Yararlanmak İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement