Soma'ya Ombudsman Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Soma'ya Ombudsman Ziyareti

Soma\'ya Ombudsman Ziyareti

Soma ilçesindeki maden faciasıyla ilgili rapor hazırlayacak Kamu denetçisi (ombudsman) Abdullah Cengiz Makas Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

18.08.2014 17:01  Güncelleme: 17:12

Soma ilçesindeki maden faciasıyla ilgili rapor hazırlayacak Kamu denetçisi (ombudsman) Abdullah Cengiz Makas ve beraberindeki 5 kişilik uzman heyet, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilere açıklamada bulunan Makas, kamu, vatandaşlar, parlamento adına inceleme ve araştırma yetkisine sahip olan kurum olduklarını hatırlatarak, Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 14 Mayıs tarihinde Ankara'da çalışmalara başladıklarını söyledi.

Kendilerinin klasik anlamda bir teftiş kurulu olmadıklarını ifade eden Makas, Soma üzerinden yola çıkarak, madencilik sektöründe nerelerde eksiklerin olduğu yönünde genel bir resim ortaya koymaya çalışacaklarını ifade etti. Makas, alınması gereken tedbirleri öneriler halinde parlementoya sevk edeceklerini, temel yaklaşımlarının bu olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin şu gözlemlerini sorması üzerine Abdullah Cengiz Makas, "İçerikle ilgili takdir edersiniz bir şey söylemeyiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Hem tarihle ilgili hem de içerikli ilgili rapor nihayete ermeden, parlamentoya sevk edilmeden, içerikle ilgili bişey söyleme şansımız yok" cevabını verdi.

Makas, şöyle konuştu:

"Bu gerçekten bir milad. Kamuoyunu ilgilendiren bir olay. Bizim ilgi alanımıza bunun için girdi. Biz yeni bir Soma yaşamamak için ne yapabiliriz, ne yapmamız lazım, nerede yanlış yapıyoruz. Bunu çok iyi niyetle, hassasiyetle, objektif bir şekilde ortaya koymaya çalışıyoruz. Yapacağımız ve yapmamız gereken bu. Yargı süreci devam ediyor, şu suçludur, bu sorumludur, böyle bir şeye girmeyeceğiz. Raporu çok hızlı bir şekilde bitireceğiz. Kendi içimizde bir zaman koyduk ama bizim dışımızda kaynaklanan bazı şeyler olabilir. Burada bir tarih vermem çok zor. Biz bitirdikten sonra kendi kurumumuzda da hem denetçimizle hem de başdenetçimizle tekrar nihai hale getirdikten sonra parlamentoya sevk edeceğiz. Çok hızlı çalıştığımızı söyleyebiliriz."

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise Soma'da yaşanan maden faciasının da 17 Ağustos Marmara depremi gibi bir milad olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'ya Ombudsman Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement