Saatler önce ayrıldığı ev heyelan sonucu yerle bir oldu - Son Dakika
Güncel

Saatler önce ayrıldığı ev heyelan sonucu yerle bir oldu

Sağanak yağışlardan dolayı sel ve heyelanın etkili olduğu Rize'de pek çok ev yerle bir oldu. Anne babasını bayramda köye getirmek amacıyla İstanbul'a gitmek üzere evden ayrılan bir vatandaş, kıl payı felaketten kurtuldu. Kendisi evden ayrıldıktan saatler sonra evi yıkıldı.

15.07.2021 20:21  Güncelleme: 00:33

Sel ve heyelanın vurduğu Rize'de birçok insan hayatını kaybederken ev ve iş yerleri selin sürüklediği moloz, taş ve odunlarla kaplandı, otomobiller toprağa gömüldü. Sağanak yağış sonucu sel ve heyelandan en çok etkilenen yerlerden birisi olan Çayeli ilçesinin Büyükköy beldesinde, saatler önce boşaltılan ev, heyelan nedeniyle yerle bir oldu.

Vatandaşın heyelandan saatler önce anne babasını bayramda köye getirmek için İstanbul'a gitmesi büyük bir felaketin önüne geçti. Ayrılmalarının ardından ev heyelan nedeniyle yıkıldı.

Anne ve babasını almak üzere evden ayrılan bir vatandaşın evi, saatler sonra heyelan sonucu yerle bir oldu

SAATLER ÖNCE ANNE VE BABASINI ALMAK İÇİN EVDEN AYRILMIŞ

Komşusunun heyelandan bir süre önce İstanbul'a gitmek için yola çıktığını anlatan belde sakinlerinden Adnan Saruhan, "Sağanak yağış başladığında evde otururken büyük bir patlama sesi duydum. Selinde vurmasıyla ev yukarıdan aşağıya doğru sürüklenerek yıkıldı. Komşumuzun saatler öncesinden bayram nedeniyle anne ve babasını almak için İstanbul'a gitmişti. Bayramda köye getirecekti. Evin bu nedenle boş olması büyük bir faciayı önlemiş oldu. Bizde dün geceyi zor geçirdik uyumadan sabah olmasını bekledik. Büyük korku ve tedirginlik yaşadık" dedi.

Öte yandan sel sonrası bir çok mahallede elektrik nakil hatlarının zarar görmesinden dolayı elektrik kesintisi yaşanırken, vatandaşlar tarafından bazı mahallelerde su kesintilerinin olduğu belirtildi.

Saatler önce ayrıldığı ev heyelan sonucu yerle bir oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saatler önce ayrıldığı ev heyelan sonucu yerle bir oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Ali Saclı: yeşilligi mahvettiniz ev yapabilmek için 1 kat yetmedi 2 kat o yetmedi 3 kat yetmedi onlarda yetmedi daha yüksege..niye 25 sene önce bukadar heyalan olmuyordu bir düşünün..doga suyla depremle öcünü alıyor vede daha çok böyle felaket olacak..ALLAH YARDIMIZ OLSUN..YİNEDE GEÇMİŞ OLSUN RİZE KARDEŞLERİMİZE DEVLET BABA İBABALIGINI EN KISA ZAMANDA YAPAR İNŞALLAH 3 2 Yanıtla
  • Kadem EKSİ: ormanları kesip çay bahçesi yaptılar şimdi toprak yağmuru tutamıyor allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin gunluk menfaatler daha sonra daha buyuk acı oluyor 2 1 Yanıtla

Advertisement