Sosyal Market Ümraniyelilerin Hizmetine Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sosyal Market Ümraniyelilerin Hizmetine Açıldı

Sosyal Market Ümraniyelilerin Hizmetine Açıldı

Ümraniye Belediyesi, 10 yılda gerçekleştirmiş olduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi.

03.03.2014 16:14  Güncelleme: 16:20

Sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği Gıda Bankacılığı projesi ile ekonomik açıdan durumu iyi olmayan vatandaşlarla, ihtiyaç fazlası gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddeleri bulunan kişiler arasında köprü oluşturacağı ve Ümraniye'nin dört bir köşesinde kurulacak olan, gıda ve ihtiyaç malzemelerinin sahiplerine ulaştırılacağı "Sosyal Market"lerin ilkini Ümraniyelilerin hizmetine açtı. Açılış programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İstanbul İl Müdür Selim Çelenk, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Başkanları, Mahalle Muhtarları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SERAP EŞİT ELVEREN; "ÜMRANİYE BELEDİYESİ OLARAK SOSYAL BELEDİYECİLİK ALANINDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARA YENİLERİNİ EKLEMENİN KIVANCINI YAŞIYORUZ"

Açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkan yardımcısı Serap Eşit Elveren;"Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Ümraniye Belediyesi olarak sosyal belediyecilik alanında yaptığımız çalışmalara yenilerini eklemenin kıvancını yaşıyoruz. Hukukta adı Gıda Bankacılığı olarak geçen Sosyal Marketimizin ilkini açıyoruz. Ümraniye Belediyesi olarak desteğe ihtiyacı olan herkese farklı periyotlarda gıda yardımı yaptık. Bizler bu gün yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyacı kadar kendisinin istediği şeyi alabileceği bir Sosyal Market oluşturduk. Sosyal İşler Müdürlüğümüzde kayıtlı olan vatandaşlarımız buradan alış veriş yapabilecekler. Kendilerine verilecek Sosyal Denge Kartlarıyla buradan istedikleri ürünü alabilecekler. Böylesine güzel hizmetleri Ümraniye'mize kazandıran Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can'la çalışmaktan kıvanç duyuyoruz" dedi.

SELİM ÇELENK; "SOSYAL MARKET YAPILACAK EN İYİ HİZMETTİR"

Programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İstanbul İl Müdür Selim Çelenk; "Böylesine anlamlı bir programda bulunmaktan şahsım adıma onur duyuyorum. Yerel yönetimler Sosyal Politikalara yaptıkları yardım ve destekler bizim birinci derece önemli saydığımız hizmetlerdir. Bugün burada Ümraniye Belediye Başkanı Sayın Hasan Can'ın yapmış olduğu bu güzel ve anlamlı eser için kendilerine canı gönülden tebrik ediyorum. Sosyal Market yapılacak en iyi hizmettir. Bu marketlerin daha da çoğalmasını temenni ediyorum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

ÖZTÜRK ORAN; "BURADA PARA GEÇMİYOR"

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran; "Belediye Başkanımız 10 yıl içerisinde sayısız ve kalıcı eserler yaptı ama bugün burada açılışını yapacağımız eser yapılacak en iyi hizmettir. Sosyal Markete yardıma muhtaç olanlar buraya ailesiyle gelerek istedikleri ürünleri giyiminden yiyeceğine gıdasına kadar her şeyi alabilecekler. Burada para geçmiyor. Parayla hiçbir satın alınmıyor. Belediyemiz tarafından verilen kart ile buradan ihtiyacınız kadar alış veriş yapabiliyorsunuz. Bu hizmet tatlı bir hizmettir. Sosyal Marketimiz hayırlı uğurlu olsun. Devamını da bekliyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN HASAN CAN; "SOSYAL MARKETİMİZDE ALIŞVERİŞ PARAYLA DEĞİL"

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Gıda Bankacılığı projemiz ile ekonomik açıdan durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza, ihtiyaç fazlası gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddeleri bulunan kişiler arasında köprü oluşturduğumuz Sosyal Market'imizin ilkini vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz. Belediyemiz tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen Sosyal Destek kartı ile Gıda ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu Sosyal Markette alışveriş yapabilecekler. Sosyal Market'in süpermarket gibi hizmet vereceğini ifade eden Başkan Hasan Can, "Buraya gelen mallar aynı süpermarketlerde olduğu gibi her mal barkotlu. Buradan alışveriş parayla değil. Kredi kartı sistemiyle Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzde kayıtlı fakirlerimiz fakirlik derecesine göre Sosyal Destek Kartımıza belli bir limit kredi yüklüyoruz. O yüklediğimiz limite göre geliyor burada ihtiyacına göre alışveriş yapıyor" diye konuştu. Sosyal Market sayısını artıracaklarını da belirten Başkan Hasan Can, "Gıdadan giyime, temizlik malzemesine kadar neye ihtiyacı varsa onu alacak. Servislerimiz buraya getirip, buradan da evine götürecek" şeklinde konuştu. Ayrıca Ümraniye'nin toplamda 4 noktasına, Doğusuna, Batısına, Kuzeyine ve Güneyine olmak üzere, vatandaşlarımızın kolaylıkla erişebileceği Sosyal Marketleri yakın bir zamanda Ümraniyeli vatandaşlarımızla buluşturacağız. Şimdiden herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve beraberindekiler açılış kurdelesine keserek Sosyal Marketi gezdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sosyal Market Ümraniyelilerin Hizmetine Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement