Soygunculara Direnen Kadın Büfeciye Cesaret Plaketi - Son Dakika
Güncel

Soygunculara Direnen Kadın Büfeciye Cesaret Plaketi

Soygunculara Direnen Kadın Büfeciye Cesaret Plaketi

Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Engin Kandemir, silahlı iki soyguncuya istediği 300 lirayı vermeyerek kovalayan büfe sahibi 40 yaşındaki Nur Yılmaz'a cesaret plaketi verdi.

20.01.2016 16:08

Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Engin Kandemir, silahlı iki soyguncuya istediği 300 lirayı vermeyerek kovalayan büfe sahibi 40 yaşındaki Nur Yılmaz'a cesaret plaketi verdi.

Çanakkale'nin en işlek yerlerinden biri olan Cevatpaşa Mahallesi Balıkesir Caddesi'ndeki Nur Yılmaz'a ait büfeye geçen pazartesi günü saat 19.00 sıralarında gelen, yüzlerini atkıyla kapatan A.A. ve arkadaşı M.M.G., tabanca ve bıçak tehdidiyle 300 lirasını gasp etmeye çalıştı. Bu sırada hiç beklenmedik bir şekilde Yılmaz'ın üzerlerine yürümesi üzerine panikleyen iki şüpheli, kaçmaya başladı. Kaçarken havaya iki el de ateş eden iki şüpheli Şefik İnan Caddesi'nde polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklandı.

Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Engin Kandemir, büfe sahibi Nur Yılmaz'ı işyerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Yılmaz'a, göstermiş olduğu cesaret nedeniyle cesaret plaketi verdi. Bakkal esnafının her türlü zorlukla karşılaştığını ve bunlara karşı mücadele ettiğini belirten Kandemir, "Sabah çok erken saatlerde işyerlerini açıp, gece çok geç saatlere kadar vatandaşlara hizmet ediyorlar. Çocuklarının rızkı, eğitimi için çalışıyorlar. Bir de kanunsuz insanların gasp ve hırsızlıklarıyla mücadele ediyorlar. Bu konuda bizim yıllardır görmediğimiz bir cesareti gösteren Nur kardeşimiz, o anda elinden gelenin fazlasını yaparak her esnafa örnek olacak bir davranış içerisine girmiştir. İnşallah Allah bir daha böyle bir olay ne size, ne de başka esnafımıza göstermesin. O direnişi gösterebilmek, cesareti gösterebilmek her insana mahsus olan bir şey değil. Esnafın hakkını yedirmediğini tüm Türkiye gördü. Kendisini kutluyorum" dedi.

Büfe sahibi Nur Yılmaz da "Başıma gelen olay gibi şu anda şoktayım. Tüm esnaf adına çok teşekkür ederim. Böyle bir plaket almaktan dolayı mutlu oldum" dedi.

Öte yandan; dükkana alışverişe gelen müşteriler de Nur Yılmaz'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaşananları televizyonda haberlerden öğrendiklerini belirten müşteriler, "Aferim, cesur kızımız bizim. Seninle gurur duyuyoruz. Allah bir daha böyle bir şey göstermesin" diyerek tebrik etti. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soygunculara Direnen Kadın Büfeciye Cesaret Plaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement