Stajyer Öğretmenlere Sendikal Baskı İddiası - Son Dakika
Güncel

Stajyer Öğretmenlere Sendikal Baskı İddiası

Stajyer Öğretmenlere Sendikal Baskı İddiası

Eğitim-sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, kente yeni atanan stajyer öğretmenlere, okul müdürleri tarafından hükümete yakın Eğitim-Bir-Sen'e üye olmaları için baskı uygulandığını ileri sürdü.

04.03.2016 16:06

Eğitim-sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, kente yeni atanan stajyer öğretmenlere, okul müdürleri tarafından hükümete yakın Eğitim-Bir-Sen'e üye olmaları için  baskı uygulandığını ileri sürdü.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde ataması yapılan 30 bin öğretmenden 851 aday öğretmen Adana'yı tercih etti. Bu öğretmen adayları, 6 aylık stajlarını yapmak üzere çeşitli okullarda görevlendirildi.

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, 1 Mart itibariyle okullarda göreve başlayan öğretmenlere, hükümete yakın Eğitim-Bir-Sen'e üye olmaları konusunda baskı yapıldığını öne sürdü. Yeni göreve başlayan öğretmen adaylarının bu konudaki şikayetlerini kendilerine ilettiğini belirten Karagöz açıklamasında şöyle dedi:

"Yeni atanan öğretmenler farklı ilçelerde stajyer olarak çalışmaya başladı. Ancak genç öğretmenlere hükümete yakın olan Eğitim-Bir-Sen'e üye olmaları için baskı yapıldığına dair şikayet telefonları alıyoruz. Okul müdürleri stajyer öğretmenleri odalarına çağırıp, 'Eğer Eğitim-Bir-Sen'e üye olmazsanız, stajyerliğiniz bitmeyecek' diye tehdit ediyorlarmış. Herkes istediği sendikaya üye olabilir. Ancak genç öğretmenlerimiz kimsenin baskısı ile iş yapmasın. İstenilen sendikaya üye olmadığı için hiç bir okul müdürü kimsenin stajını yakamaz. Buna müdahale etmeleri için Adana Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü'nü göreve davet ediyoruz."

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Stajyer Öğretmenlere Sendikal Baskı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement