Stk'lardan Kadumi ve Turan İçin Toplanma Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Stk'lardan Kadumi ve Turan İçin Toplanma Çağrısı

Stk\'lardan Kadumi ve Turan İçin Toplanma Çağrısı

Galatarasaray Lisesi önünde yarın STK'ların katılımıyla basın açıklaması yapılacak

19.11.2013 19:42

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, Suriye'de kaybolan gazeteci Başar Fehmi Kadumi ve Mısır'da tutuklu bulunan TRT Kahire Muhabiri Metin Turan için toplanma çağrısında bulundu.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İletişim Platformu Derneği, Medya İşçileri Sendikası, Medya Sanat Merkezi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın çağrısıyla yarın saat: 13.00'de Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelinecek.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tam 457 gün oldu Başar Kadumi'den haber alamayalı. Onunla birlikte Suriye'de kaçırılan Cüneyt Ünal 3 ay tutuklu kaldıktan sonra ailesine kavuştu. Ancak Başar'ın eşi ve çocukları hala ondan gelecek iyi haberleri bekliyorlar. Biz Başar'dan gelecek haberleri beklerken Mısır'da görevini yapmaya çalışan bir başka arkadaşımız Metin Turan'ın 3 aydır darbe yöneticileri tarafından gözaltında alındı. Her türlü tehlikeyi göze alarak görevlerini yapmaya çalışırken tutsak edilen arkadaşımızın bir an önce serbest bırakılmasını, Başar'ın da nerede olduğunun bir an önce açıklanıp ailesine kavuşmasını istiyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Stk'lardan Kadumi ve Turan İçin Toplanma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement