"Stratejik Ortaklık Seviyesine Ulaşan Türkiye-Brezilya İlişkileri Memnuniyet Verici" - Son Dakika
Güncel

"Stratejik Ortaklık Seviyesine Ulaşan Türkiye-Brezilya İlişkileri Memnuniyet Verici"

"Stratejik Ortaklık Seviyesine Ulaşan Türkiye-Brezilya İlişkileri Memnuniyet Verici"

Brezilya Savunma Bakanı Amorim ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, stratejik ortaklık seviyesine ulaşan Türkiye-Brezilya ilişkilerinin bugün geldiği ileri noktadan memnuniyet duyduğumuzu belirtti.

22.08.2013 18:38

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da hazır bulunduğu kabulde Cumhurbaşkanı Gül; "stratejik ortaklık" seviyesine ulaşan Türkiye- Brezilya ilişkilerinin bugün geldiği ileri noktadan memnuniyet duyduğumuzu ve önümüzdeki dönemde iş birliğimizi daha da geliştirmek kararlılığında olduğumuzu vurguladı.

Üst düzeyli ziyaretlerin bu bakımdan büyük önem taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkilerimiz çerçevesinde silahlı kuvvetlerimiz ve savunma sanayii şirketlerimiz arasındaki iş birliğini geliştirmeyi arzu ettiğimizi kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca Brezilya'nın Ankara Büyükelçiliği nezdinde Askeri Ataşelik ihdas edildiğini memnuniyetle öğrendiğini ve bu gelişmenin askeri alandaki iş birliğimize olumlu katkılar sağlayacağını belirtti.

Brezilya Savunma Bakanı Celso Amorim ise; Türkiye ve Brezilya'nın uluslararası alanda benzer görüşlere sahip iki stratejik ortak olduğunu ve iki ülke arasındaki yakın iş birliğinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. Bu iş birliğini daha da ilerletmek istediklerini ve bu doğrultudaki çalışmalara devam edileceğini söyleyen Bakan Amorim, ayrıca, savunma sanayii alanında ortak projeler geliştirmek üzere çalışma grupları oluşturulabileceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Stratejik Ortaklık Seviyesine Ulaşan Türkiye-Brezilya İlişkileri Memnuniyet Verici' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement