Sunexpress, Türkiye'ye 3 Milyonun Üzerinde Yolcu Taşımayı Planlıyor - Son Dakika
Güncel

Sunexpress, Türkiye'ye 3 Milyonun Üzerinde Yolcu Taşımayı Planlıyor

Sunexpress, Türkiye\'ye 3 Milyonun Üzerinde Yolcu Taşımayı Planlıyor

Tu-rk Hava Yolları (THY) ile Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress bu yaz mevsiminde Türkiye'ye 3 milyonun üzerinde yolcu taşımayı planladığı bildirildi.

25.03.2013 17:13

Tu-rk Hava Yolları (THY) ile Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress bu yaz mevsiminde Türkiye'ye 3 milyonun üzerinde yolcu taşımayı planladığı bildirildi.

Frankfurt'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, "Bu yaz Almanya'dan Tu-rkiye'ye toplam 3 milyon 240 bin koltuk arz edeceğiz. Anadolu kentlerine 350 bin koltuk, İzmir'e 800 bin koltuk, İstanbul'a 270 bin koltuk ve Antalya'ya ise 1 milyon 800 bin koltuk arz edeceğiz" dedi.

Tu-rkiye'de Almanya, Almanya'da ise bir Türkiye uzmanı olduklarını belirten Aydın, "SunExpress, 31 Mart'ta başlayacak 2013 yaz tarifesinde, Tu-rkiye ile Almanya, Almanya ile Mısır ve iç hatlarda haftada 800 uçuş gerçekleştirecek. Tu-rkiye ile Almanya u-zerinde uzmanlaşmış olan SunExpress; bu yaz, Tu-rkiye'nin Anadolu kentleri, İstanbul, Antalya ve İzmir ile beraber, 12 şehrinden Almanya'nın 19 kentine haftada 220'den fazla direk uçuş gerçekleştirecek. Otuz Boeing 737-800-den oluşan filomuzla, bu yaz sezonunda iç hatlarda ise, Antalya, İzmir ve İstanbul'u, Anadolu'da Adana, Batman, Kayseri, Trabzon ve Van gibi 12 kente bağlayarak haftada 300'e yakın uçuş gerçekleştirecek" diye konuştu.

Almanya ve Türkiye'deki yolcuları çok iyi tanıdıklarını kaydeden Aydın İzmir-Strasbourg, İzmir-Bremen ve İzmir Lefkoşa uçuşlarının da bu yaz başlayacağını kaydetti.

İzmir'in Türkiye ile Avrupa arasında bir hava köprüsü oluşturduğunu işaret eden Aydın, "Bu köpru- ile Adana, Antalya,Batman, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul Sabiha Gökçen, Kayseri, Kars, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van-dan gelen yolcular, İzmir'de aktarma yaparak Amsterdam, Basel, Berlin-Tegel, Bremen, Du-sseldorf, Dortmund, Frankfurt, Frankfurt-Hahn, Hamburg, Hannover, Köln-Bonn, Mu-nih, Mu-nster-Osnabru-ck, Nu-rnberg, Oslo, Stockholm, Strasbourg, Stuttgart, Viyana ve Zu-rih'e gidilebilecek" dedi.

-Ücretsiz ikram ve bagaj konusunda yeni düzenleme-

Aydın, Almanya'daki vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda bagaj hakkını yeniden düzenlediklerine işaret ederek bagaj hakkını 20 kilodan 30 kiloya çıkardıklarını anlattı.

Aydın, Aralık ayından itibaren bütün uluslararası uçuşlarda uçak içi satışların yanı sıra ücretsiz sandviç, kek ve su uygulamasının başladığını da sözlerine ekledi. - FRANKFURT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sunexpress, Türkiye'ye 3 Milyonun Üzerinde Yolcu Taşımayı Planlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement