Suriye'deki Kimyasal Silahlar Sorunu - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Kimyasal Silahlar Sorunu

Suriye\'deki Kimyasal Silahlar Sorunu

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye'nin kimyasal silahlarını kullanmayı düşünmesinden büyük endişe duyduklarını söyledi.

06.12.2012 20:56

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye'nin kimyasal silahlarını kullanmayı düşünmesinden büyük endişe duyduklarını söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in niyetleri ile yeni bir istihbarat elde edip etmedikleri sorusuna yanıt vermeyen Panetta, Suriye'nin kimyasal silahlarını kullanmayı düşünmesinin bile endişe duymaları için yeterli olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, kimyasal silahları kullanması durumunda Suriye'nin sonuçlarına katlanması gerekeceğini söylediğini anımsatan Panetta, şunları kaydetti:

"Tüm dünya, gelişmeleri yakından izliyor. Eğer Esed rejimi, kendi insanları üzerinde kimyasal silah kullanırsa bu çok korkunç bir hata olur. Böyle bir eylemin sonuçlarının neler olabileceğiyle ilgili yorum yapmayacağım. Ancak kimyasal silahların kullanılması, bizim açımızdan kırmızı çizginin geçilmesi anlamına gelir."

ABD yetkilileri, istihbarat servislerinin, Esed hükümetinin olası kullanım için kimyasal silah stoklarını hazırladığını bilgisini aldığını açıklamıştı.

Muhabir: Umur Koçak Semiz/ AP

Yayıncı: Murat Taydaş - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Kimyasal Silahlar Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement