Suriye Halk Meclisi Kararı - Son Dakika
Güncel

Suriye Halk Meclisi Kararı

Suriye Halk Meclisi Kararı

Suriye Halk Meclisi, ikinci olağan toplantında rejimden ayrılan ve devrimcilerin safına katılan İhlas Bedevi ve Ali Elbeş'in üyeliklerinin düşürülmesi kararını aldı.

02.10.2012 21:04

Suriye Halk Meclisi, ikinci olağan toplantında rejimden ayrılan ve devrimcilerin safına katılan İhlas Bedevi ve Ali Elbeş'in üyeliklerinin düşürülmesi kararını aldı.

Meclis Yürütme Dairesi Başkanı, Halk Meclisi'ne Bedevi ve Elbeş'in üyeliklerinin düşürülmesi ve silahlı gruplar ile işbirliği suçundan haklarında kovuşturma açılması teklifinde bulundu.

Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihad el-Lahham ise ikisini de

"arkadaş" olarak isimlendirmeyi reddettiğini söyledi.

Meclis Sekreteri Halid el-Abud'un, üyelikleri düşürülen iki üyenin silahlı çetelere katılmak ve Suriye'deki terör olaylarını finanse eden ülkeleri övmek suçundan haklarında açılan kanuni işlemlere ilişkin bir açıklama yaptığı bildirildi.

İhlas Bedevi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Her gün, her dakika rejim tarafından yapılan iğrenç katliamları, suçsuz insanların katledilmesini ve ülkemizin yıkılmasını kendi gözlerinizle gördünüz. Yalan vaatlerden başka bir şey sunmayan Meclis'ten ayrılma kararıyla gurur duyuyorum" dedi.

Bedevi, "Hakkımda verdikleri karar benim için onurdur. Bir daha o sahte meclise dönmeyeceğim. Bugün gördüklerimden sonra meclis üyelerinin iş arkadaşı olmayı reddediyorum" ifadesini kullandı.

Kimin ülkeye ihanet ettiği konusunda zamanın belirleyici olacağını kaydeden Bedevi, "Beraber hareket ettiğimi söylediğiniz silahlı gruplar, onlar bu ülkenin onurlu insanları ve ayrım yapmadan Suriye halkını korumak için canlarını ortaya koyuyorlar" diye konuştu.

Suriye'de 14 Mart 1973'te yürürlüğe giren anayasa devlet başkanına mutlakiyet tanırken, yasama yetkisi üyeleri seçimle belirlenen 250 üyeli bir parlamentoya veriliyor. Ancak iktidardaki Baas Partisi'nin sürekli parlamentoda ezici çoğunluğa sahip olması ve milletvekillerinin Beşşar Esed tarafından belirlenmesi sebebiyle milletvekilliğinin yasamada herhangi bir işlevi bulunmuyor.

Muhabir: Bülent Şahin Erdeğer - Safiye Karabacak

Yayıncı: Tarkan Demir - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Halk Meclisi Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement