Suriye'nin Saldırısına Karşılık Verilmesi - Son Dakika
Güncel

Suriye'nin Saldırısına Karşılık Verilmesi

Suriye\'nin Saldırısına Karşılık Verilmesi

"Suriye tarafından gerçekleştirilen ve bazı Türk vatandaşlarının ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının (BMGK'da) kınanması için pazarlıklar devam ediyor" dedi.

04.10.2012 21:43

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice,

"Suriye tarafından gerçekleştirilen ve bazı Türk vatandaşlarının ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının (BMGK'da) kınanması için pazarlıklar devam ediyor" dedi.

Susan Rice, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısı çıkışında, söz konusu olayla ilgili BMGK'ya bir mektup ulaştığını ve üye ülkelerden birinin dün yaptığı teklif üzerine Suriye'yi kınama konusunun tartışmaya açıldığını söyledi.

Bir Güvenlik Konseyi üyesinin (Rusya) içeriğe itiraz etmesi sonucu, metin üzerinde çalışmaların devam ettiğini dile getiren Rice, şu an için bir şey söylemenin erken olacağını belirtti.

Türkiye'nin ABD'nin en yakın müttefiklerinden biri olduğunun altını çizen Rice, "ABD olarak biz, bazı ölüm ve yaralanmalara sebep olan bu saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz ve Türkiye'ye derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" açıklamasında bulundu.

Metin üzerindeki düzeltme çalışmalarının bugün tamamlanmasını umduğunu belirten Susan Rice, "Güvenlik Konseyi'nin süratle ve kesin bir şekilde bu saldırıyı kınamasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz" diyerek ABD'nin bu konudaki tutumunu açıklamış oldu.

Suriye'deki anlaşmazlık ortamının bir an önce bitmesini istediklerini de ifade eden Rice, "Biz bu konuda en büyük insani yardımı yapan ülkeyiz. Bunu devam ettirmek için de bugün Suriye halkı için 130 milyon dolarlık bir yardımı onayladık" diye konuştu.

Muhabir: Mücahit Oktay

Yayıncı: Erdem Gültekin - NEW YORK

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'nin Saldırısına Karşılık Verilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement