Suriye'ye 2 Tır İnsani Yardım - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye 2 Tır İnsani Yardım

Suriye\'ye 2 Tır İnsani Yardım

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından hazırlanan 2 TIR yardım malzemesi daha Suriye’ye gönderildi.

17.11.2015 12:46

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından hazırlanan 2 TIR yardım malzemesi daha Suriye'ye gönderildi.

Suriye'de iç savaşın başladığı günden itibaren giyim, yiyecek, içecek gibi temel ihtiyaç maddelerini toplayarak sınır ötesine gönderen İnsani Yardım Platformu, bu kez 2 TIR insani yardım malzemesini Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yolladı. Şanlıurfa İtfaiye Müdürlüğü alanında yapılan uğurlama törenine, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Adil Saraç, Şanlıurfa Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Numan Tuğbay ve sivil toplum kuruluşları yönetici ve üyeleri katıldı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, "2011 yılından bugüne kadar Suriye'de binlerce insan hayatını kaybetti. Milyonlarca insan evini, toprağını bırakıp ülkesinden göz etmek zorunda kaldı. Suriye'den göç edenlerin sadece 2 milyon 300 bin kadarı Türkiye'ye sığındı. Türkiye aldığı tavırla dört buçuk senedir gerçekten insanlığın onur ve şerefini kurtarmıştır. Ülkesiyle, devletiyle, insanıyla mağdur olan insana Türkiye insanı sahip çıkmıştır. Pek çok ülkenin seyirci olduğu, sadece gelip basınıyla çekim yaptığı ülkeler varken Türkiye ise insanlığın onuruna yakışır harekette bulunup mültecilere sahip çıkmıştır" diye konuştu.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Adil Saraç, "Biz Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları (STK), İnsani Yardım Platformu olarak bugün Suriye içine ulaşılması mümkün, dağıtılması mümkün yerlere 222 ve 223'üncü TIR'larımızı gönderiyoruz. Şanlıurfa içinde, Şanlıurfa İlçelerinde ve Şanlıurfa köylerinde bulunan Suriyelilere ise şuana kadar 847 TIR yardım malzemesi gönderildi. Toplamda Bin 70 TIR yardımı göndermiş bulunuyoruz. Tabiki bu yardımlar sadece Şanlıurfa değil tüm Türkiye'nin hepsinden geliyor. Ayrıca valimiz, belediye başkanlarımızın da katkısını göz ardı etmek mümkün değildir" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'ye 2 Tır İnsani Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement