Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Suriye\'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Rusya Parlamentosu Başkanı Narışkin, parlamentoya, Suriye'deki kimyasal silahların uluslararası denetime verilmesi önerisiyle ilgili bir bildirge hazırlaması talimatı verdi

10.09.2013 12:06

Rusya Parlamentosu Başkanı Sergey Narışkin, parlamentoya, ülkesinin Suriye'nin elindeki kimyasal silahları uluslararası denetime vermesi teklifiyle ilgili bir bildirge hazırlaması talimatı verdi.

Parlamentonun sonbahar dönemi açılış oturumunda konuşunda Narışkin, "İlgili komiteden en hızlı şekilde, kimyasal silahların uluslararası denetime verilmesi teklifi gibi önemli gelişmelerin, Suriye krizinde olumlu ilerlemelere yol açacağına yönelik umutlarımızı ifade eden bir bildirge hazırlamasını istiyorum" dedi.

Narışkin konuşmasında, ABD'nin Suriye'de kimyasal silah kullanılacağını önceden bildiğini öne sürerek, "Birkaç hafta önce ABD, Suriye konusundaki kırmızı çizgisinin kimyasal silah kullanımı olduğunu açıklamıştı. Bana öyle geliyor ki ABD, o zaman Suriye'de kimyasal silah kullanılacağını tam olarak biliyordu" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahaleyi gündeme getirerek uluslararası kuralları hiçe saydığını belirten Narışkin, "ABD'nin tutumu gösteriyor ki, uluslararası temel hukuk kurallarına bağlı kalmak onlar için mutlak öncelik ve zorunluluk taşımıyor. Ama bu kurallar bizim ve dünya güvenliğini önemseyen diğer yabancı parlamentolar için büyük önem taşıyor" diye konuştu. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement