Taksim Parkı'na Topçu Kışlası Yapılmasın Festivali - Son Dakika
Güncel

Taksim Parkı'na Topçu Kışlası Yapılmasın Festivali

Taksim Parkı\'na Topçu Kışlası Yapılmasın Festivali

Taksim Gezi Parkı'nın Topçu Kışlasına çevrilmesini protesto eden grup "1.Taksim Gezi Parkı Festivali" kapsamında bir araya geldi.

13.04.2013 15:26  Güncelleme: 11:23

Taksim Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmasına karşı, Taksim Gezi Parkı Koruma Derneği adı altında bir araya gelen topluluğun, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve sanatçıların desteği ile düzenledikleri 1'inci Taksim Gezi Parkı Festivali, öğlen saatlerinde başladı.

Taksim Gezi Parkı'nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP milletvekilleri Haluk Eyidoğan, Melda Onur, TKP, BDP, İP, Yeşiller ve Sol Gelecek'in temsilcilerinin desteği ile imza kampanyası ve basın açıklaması düzenledi.

Bu sırada "Beton değil, Park' yazılı bir pankart açıldı. Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği kurucu başkanı Safiye Yüksek açıklamasında, "Bizlerin yaşam alanına bir proje yapılacaksa, mutlaka fikrimizin sorulması gerektiğini düşünüyoruz. Fakat bizim seçtiğimiz yöneticiler, bize fikrimizi sormuyor, bizi dinlemiyor. Yapacakları projeyi dahi bizden saklıyorlar. Halk olarak biz de bilimin, hukukun, Koruma Kurulu'nun düşündüğü gibi düşünüyoruz ve Taksim Yayalaştırma Projesi'ne onay vermiyoruz. Halk olarak bu projenin derhal iptalini istiyoruz. Unutmayın ki, Taksim Gezi Parkı bizim, Emek sineması bizim, Taksim bizim, İstanbul bizim, sokaklar, mahalleler, köyler, kentler, dereler, vadiler bizim" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da "Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, hiçbir başbakan bir şehre, bir mekana tek başına karar vermiyor. Hem arkamızda egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir diyoruz. Hem de başbakan çıkıyor, 'Bu heykel yıkılsın' diyor, yıkılıyor, 'Bu park kapatılsın' diyor, kapatılıyor.'Bu cami buraya dikilsin' diyor, cami oraya dikiliyor. 'Köprü buradan geçsin' diyor, köprü oradan geçiyor. 'Buraya havaalanı yapılsın' diyor. Havaalanı oraya yapılıyor. Bunun adı demokrasi değil. Bu başbakanın siyaset anlayışı, Türkiye Cumhuriyeti' ne, laik demokratik, sosyal hukuk devletine yakışmıyor. 21'inci yüzyıla, uygar çağdaş ülkelerin siyaset anlayışına böyle bir diktatör, böyle bir faşist, böyle bir tek adam, böyle bir parti devleti yönetimi Türkiye'ye yakışmıyor" diye konuştu.

Festival kapsamında Hacivat –Karagöz oynanırken, gündüz sahnesinde Entegre, Komik Günler, Sambistanbul, Ahmet Beyler, Kabile, Çıplak Ayaklar, 18.00'den sonra da Yaşar Kurt, Yasemin Mori, Bulutsuzluk Özlemi, Kolektif İstanbul'un performans sergileyecekleri açıklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim Parkı'na Topçu Kışlası Yapılmasın Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement