Tanrıkulu DTSO'da İstişarede Bulundu - Son Dakika
Güncel

Tanrıkulu DTSO'da İstişarede Bulundu

Tanrıkulu DTSO\'da İstişarede Bulundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki heyet Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

22.12.2015 00:11

Sokağa çıkma yasağının on dokuzuncu gününe girildiği Sur ilçesinde incelemelerde bulunmak için Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki heyet Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcıları Metin Aslan ve Mesut Altın'ın hazır bulunduğu görüşmede son dönemler artan şiddetiyle devam eden çatışma sürecinin sona ermesine dair istişarede bulunuldu.

Bölgede yaşanan olayların sebep olduğu can kayıplarının yanı sıra, ekonomik açıdan da ciddi bir yıkıma sebep olduğunu belirten Sayar sadece Sur içi ilçesinde 10 bine yakın çalışanın iş yerlerine gidemediğini ve bu sebepten dolayı ciddi bir mağduriyetin yaşandığını söyledi. Özellikle sur içindeki hizmet sektörünün de bitme noktasına gelmesiyle zaten Türkiye ortalamasının üzerinde olan işsizlik oranlarında çok daha fazla artışlar olduğunu kaygıyla izlediklerini belirten Sayar, en kısa zamanda ivedilikle müzakere sürecinin tekrardan başlaması gerektiğini dile getirdi. Bölgede yaşanan savaş manzaralarını kaygıyla takip ettiklerini söyleyen Sayar, oda olarak gerek valilik gerekse de bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirterek çatışma sürecinin sona ermesi adına bütün enerjileriyle çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizdi.

Görüşmeler sonunda almış olduğu notları rapor haline getirerek genel merkezle paylaşacağını dile getiren Tanrıkulu ise var güçleriyle sürecin barışa evrilmesi adına mücadele edeceklerini belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tanrıkulu DTSO'da İstişarede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement