Tarsus 2. Resim Festivali Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Tarsus 2. Resim Festivali Sergisi Açıldı

Tarsus 2. Resim Festivali Sergisi Açıldı

"Tarsus 2. Resim Festivali" sergisi törenle açıldı.

25.04.2013 16:46

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Tarsus'a gelen ressamlarla birlikte, ilçedeki ressamların eserlerinin sergilendiği "Tarsus 2. Resim Festivali" sergisi törenle açıldı.

Mehmet Bal Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen serginin açılış konuşmasını yapan Tarsus Ressamlar Derneği Başkanı Hülya Atakan, bu etkinliğin geleneksel hale getirildiğini sürdürülmesi için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Atakan "Bu etkinliğe katılmak için İstanbul'dan ve ayağının tozuyla Amerika'dan gelen değerli ressam arkadaşlarımız var. Bu etkinlikte Mustafa Dulda hocamızla yola çıktık ve Tarsus Belediye başkanımızın destekleriyle Tarsus 2. Resim Festivalini nihayetinde tamamladık. Sanata ve sanatçıya bu kadar destek veren sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Tarsus'a ve Tarsusluya iz bırakacak eserleri ortaya çıkaranlara teşekkür ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sanata ve sanatçıya destek vermek amacıyla etkinliğe destek olduklarını söyledi.

Başkan Kocamaz, "Her ne kadar belediyecilik o kentin, o kentte yaşayanların mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek onları rahat bir kentte yaşatmak olsa da bu kentin hem kültürel değerlerine hem tarihine ve geçmişle gelecek arasına köprü oluşturacak sanata da mutlaka sahip çıkmanız, destek vermeniz gerekiyor. Bizde bu çorbada tuzumuz olsun misali bazı destekler vermeye çalışıyoruz. Yeni yaptığımız Gençlik Bilim Merkezinde Resim Atölyesi oluşturuyoruz. Artık Tarsuslu ressamlarında bir çalışma atölyesi olacak. Bu tür faaliyetlerin halkın ilgisini çekmesi ve bu tür faaliyetlere daha çok insanın ve daha çok sanatçının katılması gerektiğini düşünüyoruz.

Ama gelecekten umutluyuz. Biz buradaki arkadaşlarımızla bu işe bir yol verdik ama bizden sonra gelecek nesillerin bu tür faaliyetlere artarak destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten çok güzel eserler hayata geçirilmiş Tarsus'a, Tarsusluya iz bırakacak eserler olduğunu görüyoruz. Hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum, elinize, yüreğinize sağlık" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı törenle yapıldı. Sergi 30 Nisan 2013 tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsus 2. Resim Festivali Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement