Tayland'daki Kaçak Fildişi Avcılarının Yeni Kurbanı Klao Oldu - Son Dakika
Güncel

Tayland'daki Kaçak Fildişi Avcılarının Yeni Kurbanı Klao Oldu

Tayland\'daki Kaçak Fildişi Avcılarının Yeni Kurbanı Klao Oldu

Amerikalı ünlü Yönetmen Oliver Stone'un Büyük İskender filminde rol alan "Klao" adlı fil, Tayland'daki kaçak fildişi avcılarının yeni kurbanı oldu.

11.07.2014 15:57  Güncelleme: 16:58

Oliver Stone'un yönetmenliğini yaptığı Büyük İskender filminde rol alan "Klao" adlı fili Tayland'daki kaçak fildişi avcıları öldürdü.

DİŞLERİ SÖKÜLMÜŞ HALDE BULUNDU

Ayutthaya Fil Sarayı adlı doğal yaşamı koruma merkezinden yapılan açıklamada, filin bugün merkezde ölü ve dişleri sökülmüş halde bulunduğu duyuruldu.

ZEHİRLEYİP ÖLDÜRMÜŞLER

Merkez yetkilisi Laithgonrian Meephan, kaçak avcıların fili zehirleyerek öldürmelerinin ardından dişlerini keserek kaçırdıklarının anlaşıldığını söyledi. Laithgonrian, Angelina Jolie ve Colin Farrell'in başrollerini paylaştığı 2004 yapımı Büyük İskender filminin bazı sahnelerinde görülen 50 yaşındaki filin ayrıca kraliyet geçit törenlerinde de yer aldığını belirtti.

Tayland'ın eski başkenti Ayutthaya'da bulunan Fil Sarayı, nesli tükenme tehlikesi altındaki Asya fillerinin beslendiği ve eğitildiği bir merkez olmasının yanı sıra yaşlı filler için de bir çeşit huzur evi görevi görüyor.

DÜNYA KAÇAK FİLDİŞİ MERKEZİ TAYLAND

Yaban hayvanı ticaretini izleme ağı TRAFFIC adlı kuruluşun bu ay içinde yayımladığı son raporunda Tayland'ın dünyadaki en büyük kaçak fildişi ticareti merkezi haline geldiği belirtildi. Kuruluşun hesaplamalarına göre Tayland'da doğada yaşayan 2 bin 500 ile 3 bin 200 Asya fili bulunuyor. AyrıcaTayland hükümetinin yayınladığı istatiki bilgilere göre insanlar tarafından bakılan fil sayısı da 4 bin 169.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tayland'daki Kaçak Fildişi Avcılarının Yeni Kurbanı Klao Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement