TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Güncel

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Kanal İstanbul'un afaki ve bir imaj projesi olduğunu, hiçbir bilimsel çalışmaya dayanmadığını savundu.

23.05.2013 14:50

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Kanal İstanbul'un afaki ve bir imaj projesi olduğunu, hiçbir bilimsel çalışmaya dayanmadığını savundu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

Gündemdışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, özellikle kamu yönetiminde etik bilincin en tepeden başlayarak aşağıya doğru yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Küçük, "Bir ülkede Deniz Feneri gibi bir yolsuzluğun üzeri örtülüyorsa ve bunu soruşturan savcılara soruşturma açılıyorsa o ülkede hukuk etiği yara alıyor demektir. Bir milletvekili başka milletvekiline ağza alınmadık küfürler edebiliyorsa, bırakın orada etiği, saygıdan dahi söz edilemez" dedi.

Küçük, yolsuzluğa topyekun karşı durulması gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Kanal İstanbul'un afaki ve imaj projesi olduğunu, hiçbir bilimsel çalışmaya dayanmadığını savundu.

Kanal İstanbul projesi nedeniyle beklenen çevresel felaketlerin karadakilerin yanında hem Marmara denizinde hem de Karadeniz'de meydana geleceğini öne süren Eyidoğan, projenin bilim insanlarıyla ayrıntılı bir şekilde yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, son zamanlarda yaşananlarla Türkiye'de ailenin büyük risk altına girdiği, sarsıntı geçirdiğini savundu.

Evlendirme programlarına yönelik eleştirilerde bulunan Yeniçeri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, bu programları aileyi güçlendirecek bir formata dönüştürmek için inisiyatif alması gerektiğini kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement