Tdb Başkanlar Konseyi Toplantısı Ankara`da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Tdb Başkanlar Konseyi Toplantısı Ankara`da Yapıldı

Tdb Başkanlar Konseyi Toplantısı Ankara`da Yapıldı

TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türkiye genelindeki Dişhekimleri Odalarının Başkan ve yöneticilerinin katıldığı Türk Dişhekimleri Birliği Başkanlar Konseyi Toplantısı, 6 Temmuz 2013 tarihinde Ankara'da yapıldı.

09.07.2013 14:48

Toplantının ana konusunu TBMM'de görüşülmekte olan torba yasalar oluşturdu. Hükümet tarafından hazırlanıp, Meclis'in tatile girmesinden hemen önce gündeme taşınan torba yasalarda birbirinden çok farklı alanlardaki yasalarda değişiklikler yapılmaktadır. 663 sayılı KHK'nın Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen bir kısım hükümleri de bu torbaların içinde, iptal edilen hükümlerin virgülüne dokunulmadan, yasalaştırılmaktadır.

Diğer pek çok düzenlemenin yanı sıra mesleğimizi yakından ilgilendiren hasta bilgilerinin izinsiz olarak toplanmasından, dişhekimlerinin Sağlık Meslekleri Kurulu tarafından meslekten men edilebilmesine; iş güvenliği düzenlemelerinin ertelenmesinden dişhekimliği ücret tarifesine kadar bir takım kurallar da bu torba yasa içinde yer almıştır. Genel olarak, içinde neyin yasalaştığının takip edilemediği torba yasa uygulaması ve özel olarak da mesleğimizi yakından ilgilendiren hükümler ile bunların yasalaşması halinde alınacak tutumlar Başkanlar Konseyinde ayrıntılarıyla ele alındı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tdb Başkanlar Konseyi Toplantısı Ankara`da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement