Tehlikedeki Türk Dilleri" Kitabının Tanıtım Toplantısı Astana'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Tehlikedeki Türk Dilleri" Kitabının Tanıtım Toplantısı Astana'da Yapıldı

Tehlikedeki Türk Dilleri" Kitabının Tanıtım Toplantısı Astana\'da Yapıldı

Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Türk Akademisi işbirliği ile hazırlanan "Tehlikedeki Türk Dilleri" kitabının tanıtım toplantısı Astana’da yapıldı.

07.02.2017 14:20

Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Türk Akademisi işbirliği ile hazırlanan "Tehlikedeki Türk Dilleri" kitabının tanıtım toplantısı Astana'da yapıldı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Darhan Kıdırali ile Kazakistan Milli Kütüphanesinde "Tehlikedeki Türk Dilleri" kitabının tanıtım toplantısında bir araya geldi. Tanıtım toplantısına Astana'da görev yapan birçok ülkenin büyükelçileri ve temsilcileri, Türk Keneşi Genel Sekreter Yardımcısı Abzal Saparbekulı, Astana TİKA Koordinatörü Dr. Ali İhsan Çağlar, Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Nevzat Simsek, Türkoloji ve Türk Dünyası alanındaki bilim adamları ile Kazakistan ve Türkiye'den basın mensupları katıldı.

Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Darhan Kıdırali konuşmasında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr Musa Yıldız'a projeye katkılarından dolayı teşekkür ederek takdir belgesi takdim etti. Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız da Türk Akademisi Başkanı Prof. Dr. Darhan Kıdırali'ye Unesco 2016 Ahmet Yesevi yılı etkinliği kapsamında Darphane Genel Müdürlüğü tarafından bastırılan Ahmet Yesevi Hatıra Parasını takdim ederek projenin başta Türkiye ve Kazakistan olmak üzere Türk dünyası için çok önemli olduğunu ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tehlikedeki Türk Dilleri' Kitabının Tanıtım Toplantısı Astana'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement