Tekerlekli Araçlar Engellilerin Hayatını Değiştirecek - Son Dakika
Güncel

Tekerlekli Araçlar Engellilerin Hayatını Değiştirecek

Tekerlekli Araçlar Engellilerin Hayatını Değiştirecek

Şanlıurfa'da Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 42 engelliye tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

16.06.2015 14:35

Şanlıurfa'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin ortak düzenlediği törende engellilere, engellerine göre 42 tane akülü araba dağıtımı yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen törene, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanı Ahmet Kaytan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü Sedat Düzgün ile engelli ve engelli yakınları katıldı.

DEMİRKOL: 8 MİLYON TL ÖDEME YAPILIYOR

Törenin başında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, engellilere akülü araba yardımında bulunan Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ne teşekkür etti. Demirkol, "Engelliler konusunda yapılan çalışmalar devletimizin engelliler konusunda ne kadar duyarlı olduğunun bir göstergesi. Tek başına devletin imkanlarıyla gerçekleştirilmesi mümkün gibi görünen bu uygulamaların sivil toplum ayaklarını da ihmal etmemek gerekiyor. Özellikle son dönemde engellilerimizin aktif hayatın içine katılmaları noktasında devletimizin imkanlarıyla beraber sivil toplumun bu manadaki katkı ve yardımları bizleri sevindiriyor. Engelli kardeşlerimize imkanlar verildiğinde, sosyal hayatın içine adapte olduklarında hayatın parçası olduklarını ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldukların görmek bizleri mutlu ediyor. Son dönemde evde engellilere bakım hizmetleriyle engelli olan ailelerimize en azından bir moral ve motivasyon açısından ödenen meblağlar, Şanlıurfa genelinde söylersek 10 bin 800 aileyi kapsayan bir uygulama. Her ay Şanlıurfa ilinde 8 milyon TL'ye tekabül eden bir ödeme yapılıyor. Yine 2222 aylıkları vesilesiyle üç ayda bir verilen engelli maaşları da engellilerin hayatlarını kolaylaştırma adına çok güzel döngüler. Bunlar yeterli mi? Değil. Biz ne zaman engellilerimizi de bizim gibi bütün şehrin imkanlarından faydalanan, sosyal hayatın içeresinde bir parça olan, bu şehrin kaldırımlarında, parklarında, bahçelerinde, sportif alanlarında, binalarında, kamu alanlarında onlarında engelsiz bir şekilde faydalandıklarını görürsek işte o zaman 'biz engellilerimize düşen görevi yerine getirdik' diyeceğiz" dedi.

DÜZGÜN: AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK

81 ilde 34 bin civarında akülü tekerlekli sandalye dağıttıklarını belirten Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Koordinatörü Sedat Düzgün ise Türkiye'nin birçok ilinde dağıtım yaparak farkındalığı geliştirmeye çalıştıklarını vurguladı. Düzgün, "Engellileri topluma kazandırma çabası içerisindeyiz. Bunu yaparken biz de ufak tefek zorluklarla karşılaşıyoruz ama bir kişiye ulaşabilme ve bir kişinin hayatına dokunabilmenin çabası içerisindeyiz. Tabi ki, bunu tek başımıza yapmamız mümkün olmuyor. Yerel yönetimlerin desteğiyle ancak bunları gerçekleştirebiliyoruz" dedi. Engelli ailelerin bir zamana kadar bölgede engelli çocuklarını dışarı çıkarmaya korktuklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Başkanı Ahmet Kaytan ise engelliler konusunda sadece devletin değil vatandaşların da artık sorumluluk aldıklarını söyledi.

Engeliler konusunda en büyük sorunun engelli bireylerin istihdamı olduğunu belirten Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman'ın konuşmalarının ardından akülü araba dağıtımı yapıldı. İsimleri okunan engelliler yakınları tarafından sahneye taşınıp sandalyelere yerleştirildi. Tören Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol'un, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği çalışanlarını plaket vermesiyle sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Tekerlekli Araçlar Engellilerin Hayatını Değiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement