Teoman Alili 2 Yıl Sonra Türkiye'ye Geri Döndü - Son Dakika
Güncel

Teoman Alili 2 Yıl Sonra Türkiye'ye Geri Döndü

Teoman Alili 2 Yıl Sonra Türkiye\'ye Geri Döndü

İki sene önce Türkiye'de çalışma izni bittiği gerekçesiyle sınır dışı edilen Ulusal Kanal'da programcılık yapan Teoman Alili Türkiye'ye döndü.

06.12.2011 18:32

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra savcılık tarafından serbest bırakılan ve iki sene önce Türkiye'de çalışma izni bittiği gerekçesiyle sınır dışı edilen Ulusal Kanal'da programcılık yapan Teoman Alili Türkiye'ye döndü.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir uçakla Üsküp'ten İstanbul'a gelen gazeteci Teoman Alili'yi Atatürk Havalimanı'nda eşi ile sevenleri Türk bayrakları,sloganlarla karşılandı.

İki yıl önce Türkiye'de oturma izni bittiği için sınır dışı edildiğini ifade eden gazeteci Teoman Alili, "Ben İstanbul doğumluyum ama annem ve babam Makedon vatandaşı. İki yıl önce Ulusal Kanal'da program ve Aydınlık Dergisi'ndeki yazılarımdan dolayı Ergenekon dosyasından gözaltına alındım. Dönemin savcısı tarafından sorgulandım ve sorgudan kavuşturmaya gerek duyulmadığına dair karar verildi ve serbest bırakıldım. Soruşturmanın ardından Türkiye'de kalış süremi doldurduğum gerekçesiyle Türkiye doğumlu olmama rağmen sınır dışı edildim. İki yıl boyunca Türkiye'ye giriş yasağım vardı o süremi doldurdum ve artık bizde gerekli hukuki girişlerimizi yaparak yeniden Türkiye'de ve dünyada gazetecilik yapacağız" dedi.

AVRUPA'NIN CİDDİ ENDİŞELERİ VAR

İki yıl boyunca Avrupa'nın bir çok kentini gezdiğini ve bu süre içerisinde iki tane kitap yazdığını belirten Alili konuşmasına şöyle devam etti:

"Avrupa'da bir çok ülkeyi gezdim ve gördüm. Orada Türkiye'de basın özgürlüğü dair ciddi endişeler var. Türkiye'de basın özgürlüğüne dair baskıların çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Bu artık basın ve Türkiye meselesi değil artık. Türkiye'nin özgürleşme meselesi olduğunu düşünüyoruz. Bizler Mustafa Kemal'in çizdiği yoldan dönmeyeceğiz. Mustafa Kemal'in Türkiyesini yaşatmaya devam edeceğiz Bundan sonra Türkiye ve Dünya'da Mustafa Kemal'in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılmayacağını ispatlamak için daha büyük bir mücadele edeceğiz."

KAMU OYUNU BİLGİLENDİRECEĞİZ

Teoman Alili ayrıca, "Birileri Aydınlık Dergisi'nde Kaşif Kozanoğlu'nun açıklamalarına ilişkin belgeleri arıyorlar. Aslında bunların bulunması ve paylaşılması bir kamu oyu vazifesi olarak kamuoyunu bilgilendireceğiz. Bütün büyük milletimizi saygıyla selamlıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teoman Alili 2 Yıl Sonra Türkiye'ye Geri Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement