Thököly İmre Kartepe'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Thököly İmre Kartepe'de Anıldı

Thököly İmre Kartepe\'de Anıldı

Macaristan tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Macar kralı Thököly İmre ölümünün 308. yıldönümünde Kartepe İlçesi Karatepe Köyü'ndeki mezarı başında anıldı.

18.09.2013 15:45

Macaristan tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Macar kralı Thököly İmre ölümünün 308. yıldönümünde Kartepe İlçesi Karatepe Köyü'ndeki mezarı başında anıldı. Türk ve Macar yetkililerin hazır bulunduğu anlamlı törende iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği mesajları dikkat çekti.

Kartepe İlçesi Karatepe Köyü'ndeki Thököly İmre Anıtı'nda gerçekleşen anma töreninde Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Muhammet Sever, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, Macaristan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari, Macaristan İstanbul Başkonsolusu Peter Szanto, Macaristan Kültür Ateşesi Viktor Matısı, Thököly İmre Dostluk Derneği Başkanı Ertunç Baykal, başkan yardımcısı Numan Gülşah, Karatepe Köy Muhtarı Mustafa Kılıç ile Türk ve Macar dostları törende hazır bulundu.

Numan Gülşah'ın sunuculuğunu üstlendiği anma programında Baykal, iki ülke arasında var olan köklü ilişkilerin daha da gelişmesine sebep olan bu anma törenine katılanlara teşekkür etti. Tarih boyunca yaşanacak dostlukların hatırlanıyor olmasına örnek bir törende bulunduklarını kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, Karatepelilerin gösterdiği misafirperverliğe dikkat çekti.

Macar halkının çiçekli çayırı ve Karatepeyi çok bildiğini hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak da bu tür anma törenlerinin dostlukları pekiştirdiğini belirterek iki ülke arasındaki kültürel çalışmaların süreceğine olan inancını vurguladı. 500 dolayında Macarın buralarda yaşadığını hatırlatan Büyükelçi Hovari, geçmişi yeniden inşa eden dernek yönetimine teşekkür etti.

Milli kahramanlarına Karatepe halkının destek verdiğini bildiklerini belirten Büyükelçi daha sonra mezara çiçek bırakıp saygı duruşunda bulundu. Tören sonunda Macar yetkililer, programa destek veren belediye ve dernek yönetimine teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Thököly İmre Kartepe'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement