Tıbbi Malzeme Yardım Konvoyu Suriyeye Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Tıbbi Malzeme Yardım Konvoyu Suriyeye Ulaştı

Tıbbi Malzeme Yardım Konvoyu Suriyeye Ulaştı

İngiltere'den yola çıkan Tıbbî Malzeme Yardım Konvoyu Hatay Valiliği ile birlikte Suriyelilere teslim edildi.

02.01.2013 08:22

Türkiye'de Yardımeli Derneğinin organizasyonunda hareket eden İngiltere'den yola çıkan Tıbbî Malzeme Yardım Konvoyu İstanbul, Sakarya, Ankara, Kayseri, Adana güzergâhını izleyerek Hatay'a ulaştı ve Hatay Valiliği ile birlikte Suriyelilere teslim edildi.

Konvoy ve konvoydaki gönüllüler, Yardımeli Derneğinin temsilci ve gönüllüleri tarafından karşılandı, misafir edildi, basın açıklamaları ve değerlendirmeler yapıldı.  Güzergah boyunca çok büyük bir ilgiyle ve teveccühle karşılanan konvoya, kısa sürede illerde toplanan yardım malzemeleri de teslim edildi. Farklı milletlerden ve farklı ülkelerden gelen aktivistler, kardeşliğin sınırları aştığını bir kez daha tüm dünyaya haykırdı.

10 ambulansın, 10 tırın bulunduğu tıbbî yardım konvoyunda süt tozu, battaniye ve çeşitli tıbbî malzemeler de bulunuyor.

Yardımeli Derneği Genel Başkanı Dr. Sadık Danışman, Hatay Eski Milletvekili Araştırmacı-Yazar Dr. Mehmet Sılay, Ankara Temsilcisi Şükrü Can ve Hatay İl Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz'ı makamında kabul eden ve yardımları teslim alan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ise yaptığı açıklamada:"Yardımeli Derneğini böyle bir hayra öncülük ettiği için tebrik ettiğini, insanlığın var olduğundan bu yana cehaletle, fakirlikle, kin, nefret ve şiddetle mücadele ettiğini, bunların üstesinden eğitimle gelinebileceğini; "nerede ihtiyaç sahibi insan var?" diye arayış içerisinde olanların hayırlarını buluşturmaya talip olmak, bu anlamda hayır köprüleri, gönül köprüleri kurmak, zor şartlarda olan insanların yanına gidip dertlerine deva olmak, hastalıklarına şifa olmaya çalışmak takdire şayan çalışmalardır. Bu anlamda Yardımeli Derneğine, çok saygıdeğer Başkan Dr. Sadık Danışman Bey'e, sizlere ve sizin şahsınızda bu çalışmaları gerçekleştiren hemşehrilerimize teşekkür ederim. Bu konuda bizlere düşen ne olursa yanınızda olduğumuzu da bilmenizi isterim" diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Yardımeli Derneği Başkanı Dr. Sadık Danışman:  "Bizler Yardımeli Derneği olarak dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun ezilen, mazlum ve mağdurlardan yanayız. Bizler her zaman mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da Allah'ın izniyle olmaya devam edeceğiz. Zalim Esad yönetimi ve emrindeki askerler her gün onlarca masum insanı öldürüyor. Bu katliamlara "artık dur!" denilmesi lazım.

Komşumuz olan, aile bağlarımızın hâlâ devam ettiği, akrabalık ilişkilerinin olduğu Suriye'de insanlık adına utanç veren bir dram yaşanıyor. İç savaş, en acımasız haliyle özellikle sivilleri, savunmasız insanları vuruyor. Son birkaç gündür ekmek kıtlığı yaşanan şehirlerde, fırın önünde bekleyen insanlar, savaş uçaklarıyla bombalanıyor. Fırın önünde bekleyen insanlara saldırı,  insanlık adına Suriye iç savaşının en acımasız ve en utanç veren yüzüdür.

Sınırın 2 kilometre ötesinde yaklaşık yüzbinlerce insan bizim yardımlarımızı ve desteğimizi bekliyor. Sizlerin gönderdiği bu yardımları inşallah oradaki kardeşlerimize ulaştırdık, bundan sonra da ulaştırmaya devam edeceğiz"diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan Yardımeli Derneği Genel Koordinatörü Osman İlhan,"Yardımeli Derneği olarak böylesine önemli bir yardımı yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Dernek olarak tüm çabamız insanlık adına, zulüm gören mazlum ve mağdur insanlar adına; Suriyeli kardeşlerimiz de bunlardan biri. Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize her türlü maddî ve manevî yardımları, desteği yapıyoruz, inşallah bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Suriye için gelen ayni malzemelerden (battaniye, ısıtıcı, kışlık kıyafet) oluşan yeni yardımlar da en kısa sürede bölgeye ulaştırılacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tıbbi Malzeme Yardım Konvoyu Suriyeye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement