Toplu Ulaşımda Sorunlar ve Hedefler Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Toplu Ulaşımda Sorunlar ve Hedefler Masaya Yatırıldı

Toplu Ulaşımda Sorunlar ve Hedefler Masaya Yatırıldı

Kocaeli BüyükşehirBelediyesi'nin Düzenlediği Ulaşım Çalıştay'ı Geniş Katılımlı Bir Toplantı İle Gerçekleştirildi.

25.10.2010 13:34

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kartepe Otel'de ISUZU'nun katkılarıyla düzenlediği Özel Halk Otobüsleri Ulaşım Çalıştayı'nda kooperatiflerin geldikleri son nokta üzerinde duruldu. Çalıştay sonucunda tüm araçların KENTKART'a geçmesi, KOTUS çalışmalarını hızlandırılması, Öğrenci KENTKART uygulamasına sorunsuz geçiş, taşıma araçlarının engellilerin binmesine uygun hale getirilmesi ve modern ulaşım için Büyükşehir ve kooperatiflerin ortak çalışması kararları alındı.

GENİŞ KATILIMLI ÇALIŞTAY

Açılış konuşmasını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı'nın yaptığı programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kocaeli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Çelebi, Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel, Kara Ulaşım Müdürü Salih Kumbar, Deniz Ulaşım Müdürü Hakan Yılmaz, Ulaşım Planlama Müdürü Ahmet Çelebi, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Altan Küskü, Kocaeli İl Jandarma Temsilcisi Jand. Kd. Bşçvş. Uğur Türkaslan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Müdürü Yusuf Deliktaş, Edirne Belediyesi Ulaşım Müdürü Erdal Uygun, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Genel Sekreteri Onur Orhon, TÖHOB Muhasip Üyesi Lokman Akhan, Kayseri Esnaf Odası Başkanı, Kocaeli'deki tüm ilçelerin Emniyet Müdürlüğü temsilcileri, Kocaeli'de esnaf odaları temsilcileri, Kocaeli'deki 58 kooperatif başkanı ve yöneticileri, Çanakkale, Kayseri ve Bandırma Kooperatif Başkanları ve Ulaşım Dairesi Başkanlığı çalışanları katıldı.

BÜYÜKŞEHİR'DE ÖNCELİK VATANDAŞA HİZMET

Konuşmasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar yaptığı ve yapacağı uygulamaları anlatarak başlayan Genel Sekreter Yazıcı, kooperatiflerin geldikleri son nokta ve Kocaeli'nin geleceğinde nasıl bir toplu taşıma olacağı üzerine fikir alışverişinde bulunulacağını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın ise önceliklerinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu vurguladı. Toplu taşımadaki memnuniyet oranının fazlalaşmasının yolcu sayısındaki artışa paralel olarak esnafın gelirlerinin artacağını belirten Büyükakın, toplu taşıma araçlarının en kısa sürede KENTKART'a geçmelerini, bu geçiş ile beraber paralı binişlerin de kaldırılacağını bu sayede modern taşımacılık adına bir adım daha atılacağını belirtti.

KOTUS YAKIN ZAMANDA UYGULANACAK

Çalıştayın 1. Oturumunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel, öncelik olarak İzmit Şehir merkezinde ve Gebze bölgesinde çalışan araçları ilgilendiren Kocaeli Toplu Ulaşım Sistemi (KOTUS) hakkında ayrıntılı bilgi aktardı. Demirel, KOTUS'un yakın zamanda uygulamaya başlayacağını ve bu uygulamaların devamında KOTUS'un tüm Kocaeli'de hayata geçirileceğini anlattı. Çalıştayın 2. Oturumunda ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kara Ulaşım Müdürü Salih Kumbar, Kocaeli'deki toplu ulaşım konusunda bu güne kadar yapılan ulaşım projelerinden bahsederek, mevcut toplu taşıma hatlarının revize edilerek günümüz şartlarına uygun, modern ve Kocaeli'ye yakışır toplu taşım sisteminin kurulması yönünde yapılan projelerden bahsetti. Kumbar ayrıca, toplu taşıma araçlarının engelli vatandaşlarımızın binmesine uygun hale getirilmesi konusundaki 5378 sayılı kanun hakkında bilgi verdi.

EMNİYETTEN KOOPERATİFLERE UYARI

Çalıştayın 3. Oturumunda söz alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Müdürü Yusuf Deliktaş, Kayseri'de toplu taşıma konusunda yapılan projelerden ve Kayseri'deki toplu taşıma yapısından bilgiler aktardı. Çalıştayın 5. Oturumunda; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürü Ahmet Çelebi, gündemdeki sıcak konulardan olan 2025 yılı Kocaeli Ulaşım Master Planı ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalardan ve yapılacak olan çalışmalardan bilgiler aktardı. 6. oturumda konuşan trafikten sorumlu Kocaeli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Çelebi, toplu taşıma araçlarının yaptıkları hatalardan, toplu taşıma araçlarından kaynaklanan sıkıntıları ve bu sıkıntılar karşısında aldıkları önlemlerden bahsederken oturuma katılan kooperatif başkanları ve yöneticilerden, üyelerinin çok daha dikkatli araç sürmeleri konularında uyarmalarını söyledi.

ESNAF SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

7. oturumda Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Oda Temsilcisi Burhan Engin, Gebze Minibüsçüler Oda Başkanı Şaban Ebik, 5 No'lu Kooperatif Başkanı Mustafa Kurt, 10 No.lu Kooperatif Başkanı Üzeyir Kökcan, 2 No'lu Kooperatif Başkanı Ahmet Utaş, 164 No'lu Kooperatif Başkanı Şeref Büyükgöz, 80 No'lu Köseköy Kooperatif Başkanı Musa Karabalık ve 141 No'lu Kooperatif Başkanı Arif Ersoy Kocaeli'deki toplu taşıma esnafının sorunları ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden beklentilerini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Toplu Ulaşımda Sorunlar ve Hedefler Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement