Toplum Destekli Ruh Sağılığı Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika
Güncel

Toplum Destekli Ruh Sağılığı Merkezi Hizmete Girdi

Toplum Destekli Ruh Sağılığı Merkezi Hizmete Girdi

Manavgat Devlet Hastanesi bünyesinde Toplum Destekli Ruh Sağlığı Merkezi hizmete girdi.

18.09.2012 10:38

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Kuru yaptığı açıklamada Türkiye'nin çeşitli yerlerinde örnekleri bulunan Toplum Destekli Ruh Sağlığı Merkezi için bir süre önce müracaat yaptıklarını belirterek müracatlarının onaylanmasının ardından : "Sorgun mahallesi eski kemer yolunda bulunan bir binayı kiralayarak hazır hale getirdik. Binanın hazır hale getirilmes inin ardından ise Manavgat Toplum Destekli Ruh Sağlığı merkezimizi dün itibariyle hizmete açtık. Merkezde psikiyatri uzmanı, psikolog, sosyal hizmetler uzmanı ve iki hemşirenin görev yapacak" dedi. Başhekim Kuru açıklamasında şunları söyledi;" Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz; Ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psiko sosyal destek hizmeti verilmesi, hastaların takip ve tedavilerinin yapılması, gerektiğinde evde takip, tedavi ve hasta-aile eğitimi hizmetlerini yürütmektedir.

Merkez, ağır ruhsal bozukluğu olan hastalara sunulan ruh sağlığı hizmetini bir bütün olarak değerlendirmekte ve bu kişilerin hizmetten en iyi şekilde yararlanması için ekip anlayışı ile her türlü önlemi almakta, bağlı olduğu sağlık tesisi ve diğer ilgili kuruluşlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışmakta, rehabilitasyon konusunda hastaların özelliklerine uygun psikososyal destek programları geliştirerek rehabilitasyon sürecinin devamını sağlamaktadır.

Merkeze devamı sağlanan hastaların farmakolojik tedavisine düzenli devam edip etmediği, ilaçlarını doğru zamanda ve dozda kullanıp kullanmadığı, yan etki olup olmadığı gibi süreçlerin takip edilmesi esastır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Toplum Destekli Ruh Sağılığı Merkezi Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement