Trafik Tartışması Cinayetine 25 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Trafik Tartışması Cinayetine 25 Yıl Hapis

Trafik Tartışması Cinayetine 25 Yıl Hapis

Adana'da uzun far yakma nedeniyle çıkan tartışmada 26 yaşındaki Fırat Dopoğlu'nu bıçaklayarak öldüren 33 yaşındaki Yusuf Bozkurt, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

28.03.2016 11:57

Adana'da uzun far yakma nedeniyle çıkan tartışmada 26 yaşındaki Fırat Dopoğlu'nu bıçaklayarak öldüren 33 yaşındaki Yusuf Bozkurt, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay geçen 18 Eylül'de merkez Yüreğir İlçesi Polis Okulu Kavşağı'nda meydana geldi. Yönetimindeki 34 JS 4086 plakalı otomobili ile giden Yusuf Bozkurt, uzun farlarını yakıp söndürerek, önünde giden 01 VB 199 plakalı otomobil sürücüsü Duran Can Dopoğlu'ndan yol istedi. Bunun üzerine Duran Can Dopoğlu arkasından gelen araca yol verdi. Yusuf Bozkurt, Duran Can Dopoğlu'nu sollarken her iki aracın şoförü birbirlerine el kol hareketi yaptı. Kısa süre sonra iki otomobil de kırmızı ışıkta yan yana durdu. Dopoğlu'nun aracından inen kardeşi Fırat Dopoğlu, Yusuf Bozkurt'un aracından inen kardeşi Ali Bozkurt'a saldırdı. Her iki araçta bulunanların da karıştığı kavgada Yusuf Bozkurt, Fırat Dopoğlu'nu bıçaklayarak öldürdü.

'KEŞKE BEN ÖLSEYDİM'

Tutuklanan Yusuf Bozkurt hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, babası Devriş Bozkurt ile kardeşi Ali Bozkurt hakkında yardım suçundan 15'er yıla kadar, Duran Can, Zeliha ve Nurgül Dopoğlu hakkında ise yaralama suçundan 1'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan Yusuf Bozkurt, kardeşi Ali Bozkurt'a olan saldırıyı engellemek amacıyla araçtan indiğini öne sürerek savunmasında şunları söyledi:

"Torpidoda bulunan meyve bıçağını alıp aşağı indim. Ölen şahıs kardeşimi bırakıp benim boğazımı sıkmaya başlayınca kendimi korumak için bıçağı rastgele salladım. Amacım bacağına vurup korkutup kaçırmaktı. Göğsüne kasıtla vurmadım. Yaralanıp yere düştüğünü görünce yoldan geçen bir ambulansı durdurup yardım istedim. Keşke ben ölseydim."

Mahkeme heyeti, Yusuf Bozkurt'a kasten öldürme suçundan iyi hal indirimi uygulayarak 25 yıl hapis cezası verdi. Derviş ve Ali Bozkurt yardım suçundan beraatine karar veren mahkeme heyeti, Duran Can, Zeliha ve Nurgül Dopoğlu hakkında ise yaralama suçundan para cezalarına çarptırdı.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trafik Tartışması Cinayetine 25 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement