"TÜBİTAK Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri" - - Son Dakika
Güncel

"TÜBİTAK Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri" -

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, kurumunun elindeki kaynağı Anadolu sanayicilerine sunmak istediklerini söyledi.

26.06.2014 19:59

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, kurumunun elindeki kaynağı Anadolu sanayicilerine sunmak istediklerini söyledi.

Altunbaşak, Gaziantep Sanayi Odası'nda düzenlenen "TÜBİTAK Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri" toplantısında, TÜBİTAK desteklemeleri konusunda bilgi verdi.

Gaziantep'in kurumunun desteklerinden hiç yararlanamadığını ifade eden Altunbaşak, "TÜBİTAK'ın elindeki kaynağı Anadolu sanayicilerine sunmak istiyoruz" dedi.

- "Teknolojik derinlik oluşturmalıyız"

TÜBİTAK'ın 10'a yakın destek programı bulunduğunu hatırlatan Altunbaşak, şunları kaydetti:

"Gaziantep, kendi yağıyla kavrulmayı çok iyi öğrenmiş ama artık devletin verdiği desteklerden yararlanmayı öğrenmesi gerekiyor. Türkiye orta gelirli bir ülke ve 50 yıl önce de bu böyleydi şimdi de böyle. Orta gelir düzeyinden çıkmanın tek yolu ar-ge, inovasyon ve eğitime önem vermekten geçiyor. Kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın 10 bin doları aşması lazım. Siz ne kadar çalışma yaparsanız yapın teknolojik derinlik elde etmedikten sonra burada takılıp kalacağız. Dolayısıyla teknolojik derinlik oluşturmak zorundayız. Gelin bu teknolojik derinliği hep birlikte sağlayalım."

Altunbaşak, sanayicilerin geçen yıl kendilerine 3 bin 188 proje gönderdiğini hatırlattı.

TÜBİTAK'a gelen projelerin yüzde 90'ını KOBİ'lerin oluşturduğunu anlatan Altunbaşak, gönderilen projeleri "çok bilimsel" ve "büyük firmalardan gelen çalışmalar" olarak düşünülmemesi gerektiğine işaret etti.

Sanayicilere uyguladıkları standartların farklı olduğunu anımsatan Altunbaşak, "TÜBİTAK'ın kapısından girebilmek için çok ciddi ar-ge yapıyor olmak gerekiyor ama sahadaki durumu da biliyoruz. Sektör ve büyüklüğüne bakılmadan Türkiye'de yerleşik tüm sermaye şirketleri bize başvurabiliyor. Beğendiğimiz projelerin bedellerinin yüzde 40-60'ını destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

-Gaziantep Sanayi Odası

-TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak

"TÜBİTAK Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri" -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'TÜBİTAK Ar-Ge ve İnovasyon Destekleri' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement