Tüketici Hakem Heyeti Sahaya İndi - Son Dakika
Güncel

Tüketici Hakem Heyeti Sahaya İndi

Tüketici Hakem Heyeti Sahaya İndi

Beylikdüzü'nde Tüketici Hakem Heyeti, tek tek dükkanları gezip esnaf ve vatandaşları tüketici hakları konusunda uyardı.

06.03.2013 10:53

Beylikdüzü'nde Tüketici Hakem Heyeti, tek tek dükkanları gezip esnaf ve vatandaşları tüketici hakları konusunda uyardı. Bilgilendirme amaçlı herkese "Tüketici Korunması Hakkında Kanun" kitapçığı dağıtan Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Mehmet Erdil, gerek satıcılarda, gerekse tüketicilerde bir eksiklik olduğunu tespit ettiğini söyledi.

Beylikdüzü Kaymakamlığı'na bağlı olarak görev yapan Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Mehmet Erdil ve beraberindeki üyeler, tüketici haklarına dikkat çekmek amacıyla ilçe esnafına ve vatandaşlara yönelik bilgilendirme ziyaretinde bulundu. Türkiye'de ilk defa ilçe tüketici heyeti başkanının esnaf ziyaretinde bulunduğunu öğrenen esnaflar, şikayetlerini anlatarak çözüm yolları aradı. Dükkan sahipleri ve çalışanlarıyla sohbet eden Erdil, müşterilerin en çok neyden şikayetçi olduğu konusunda bilgiler aldı. Erdil, çıkışta her mağazaya birer "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun" el kitapçığı da bıraktı. Erdil, kitapçık sayesinde hem müşterinin hem de esnafın olası olumsuzluklar karşısında nasıl davranılması gerektiğini daha iyi bileceğini ifade etti.

Tüketici heyet başkanı olarak ayda iki kez toplandıklarını söyleyen Erdil, "Bu toplantıda müracaatları değerlendirip, kararlar veriyoruz. Bir de dedik ki bulunduğumuz kaymakamlık içerisinde gerek esnafları, gerek satıcıları, gerekse müşterileri görelim. Bunun yanı sıra tüketicilerle de görüşelim. Ziyaretimiz sonrasında da tüketici ve çalışanlar haklarını biliyor mu bilmiyor mu görelim. Bunun için bu ziyareti gerçekleştirdik" dedi.

"BAŞVURU YAPAN HERKES HAKLI DEĞİL"

Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapan herkesin de haklı olmadığını belirten Erdil, "Bize müracaat ettiği için tüketici haklı demiyoruz. Geçenlerde bir vatandaş, benim aldığım bulaşık makinesi tabaklarımı çiziyor diye bize müracaat etmiş. Bunun üzerine biz de bilirkişimizi gönderdik. Bilirkişi incelemeleri sonucunda görüyor ki tüketici bulaşık makinesini çalıştırırken tıka basa doldurmuş. Bu durumda makine rahatlıkla yıkamaz, tabi ki de çizer. Böyle olaylarla da karşılaşabiliyoruz" diye konuştu.

Erdil, gerek satıcılarda, gerekse tüketicilerde bir eksiklik olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Beylikdüzü'ndeki bazı dükkanları gezdik. Eksikliklerin olup olmadığını yerinde gördük. Gördüğüm kadarıyla da şunu söyleyebilirim ki, gerek satıcılarda, gerekse tüketicilerde bir eksiklik var. Bu eksikliği kanun yönetmenliğini bildiğimiz için vatandaşın konuşmasından, esnafın konuşmasından çok kolaylıkla anladık. Amacımız tüketicinin korunması kanunu hakkında bilgilendirmekti. Bunu da başardığımızı düşünüyorum."

"TÜKETİCİLER HAKLARINI BİLMİYORLAR"

Ziyaretin çok yararlı olduğunu söyleyen Avukat Serpil Ülker de, "Beylikdüzü ilçesinde yer alan satıcılardan ve müşterilerden gelen şikayet yerlerini gezmeye çalıştık. Buralara baktığımız zaman satıcıların da tüketici kanunu hakkında gayet bilgili olduklarını da gördük. Tam tersi tüketicilerle konuşalım dediğimizde ise maalesef tüketiciler haklarını bilmiyorlardı. Müşterilere, aldığınız bir ürün karşısında memnun kalmadıysanız tüketici ilçe hakem heyetlerine dilekçeyle müracaat etmeleri gerektiğini söyledik. Bunu yaparken de kesinlikle aldıkları ürünlerin fişlerini saklamaları konusunda da uyardık" dedi.

Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Başkanı'nın dükkanları ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren esnaflar ise, "Böyle ziyaretlerin her ay düzenlenmesi gerekiyor. Özellikle de başkanın geldiğini öğrendiğimizde bize ne kadar değer verdiklerini gördük. Başkanla bazı sıkıntılarımızı konuştuk. Bunlara nasıl çözümler getirebileceğimizi ele aldık. Bazı konularda da vatandaşa nasıl davranmamız gerektiği konusunda tereddütlerimiz vardı. Başkanın dağıttığı 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun' el kitapçığı ile de daha iyi sonuçlar elde edebileceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Alışveriş yapan bazı vatandaşlar, aldığı üründen memnun kalmadığı zaman alışveriş yaptığı mağazaya geri verdiklerini, bunun için şuana kadar tüketici hakem heyetine başvurmadıklarını söyledi. "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun" el kitapçığı dağıtılmasından çok memnun kaldıklarını söyleyen esnaflar ve vatandaşlar, önemli bir konu olduğunda kesinlikler Beylikdüzü Tüketici Heyeti'ne başvuracaklarını da ifade etti.

Beylikdüzü Hakem Heyeti Başkanı Mehmet Erdil'e, Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bayram Kömürcü, Avukat Serpil Ülker, Nihat Adıgüzel, İstanbul Ticaret Odası

Meclis Üyesi Ruhi Orhan da eşlik etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tüketici Hakem Heyeti Sahaya İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement