Tunca ve Meriç'in Debileri Düşüyor - Son Dakika
Güncel

Tunca ve Meriç'in Debileri Düşüyor

Tunca ve Meriç\'in Debileri Düşüyor

Bulgaristan'da ve Edirne'deki yağmurlar nedeniyle debisi yükselen Meriç ile Tunca Nehirleri normale dönmeye başladı.

09.01.2012 10:41

Bulgaristan'da yağan yağmurun karları eritmesi ve Edirne'de sağanak yağmur nedeniyle debisi yükselen Meriç ile Tunca Nehirleri normale dönmeye başladı. Trafiğe kapanan 2 köprü ise, ulaşıma tekrar açıldı.

Edirne'de Tunca Nehri aşırı yağışlardan sonra önceki gün taşarken, Bulgaristan'da yağan yağmurun karları eritmesi üzerine Meriç Nehri'nin debisi dün 909 mekteküpe ulaştı. Yağışların kesilmesi ardından Meriç Nehri'nin debisi bu sabah 707 metreküpe, Tunca Nehri'nin dün 125 metreküp olan debisi ise bu sabah 67 metreküpe düştü. Su seviyesi üzerine çıktığı için yaya ve araç trafiğine kapatılan Tunca Nehri üzerindeki 2'nci Bayezid ve Yalnızgöz köprüleri bu sabah tekrar ulaşıma tekrar açıldı. Fatih Köprüsü, hala üzerinden su aktığı için henüz ulaşıma açılmadı.

DSİ 11'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bulgaristan'ın Arda Nehri üzerindeki barajın kapağını açtığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Arda Nehri'ne bırakılan su ve Bulgaristan'da eriyen kar ve Edirne'de etkili olan yağış nedeniyle Meriç ve Tunca nehrinin debisi yükseldi. Yağışlar etkisini yitirince taşkın riski ortadan kalktı. Debiler büyük ölçüde düştü ve düşmeyi de sürdürecek."

Taşkın riskinin ortadan kalkması ardından dün kapatılan Meriç Nehri kenarındaki Edirne Belediyesi'ne ait 'Protokol Evi Çay Bahçesi' tekrar açıldı. Bosnaköy'de ahırlarını boşaltanlar tekrar büyükbaş hayvanları ahırlara getirmeye başladı. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunca ve Meriç'in Debileri Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement