Tunceli'de İHD Basın Açıklamasına Polis Müdahalesi: 6 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de İHD Basın Açıklamasına Polis Müdahalesi: 6 Kişi Gözaltına Alındı

Tunceli\'de İHD Basın Açıklamasına Polis Müdahalesi: 6 Kişi Gözaltına Alındı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Şubesi'nin Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları ile ilgili yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahale sonucunda 6 kişi gözaltına alındı. Tunceli Valiliği ise eylem ve etkinlikleri 1 gün süreyle yasaklama kararı almıştı.

22.07.2023 21:08

İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Şubesi tarafından yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahalede 6 kişi gözaltına alındı. Tunceli Valiliği dün gece kent genelinde eylem ve etkinlikleri 1 gün süreyle yasaklama kararı almıştı.

İHD Tunceli Şubesi'nin Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları ile ilgili merkez Seyit Rıza Meydanı'nda yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Valilik kararını hatırlatan polis ekipleri açıklama yapılmasına müsaade edilmeyeceğini belirterek gruba müdahalede bulundu. Grupta bulunan 6 kişi polis tarafından gözaltına alınarak polis otobüsüne bindirildi.

Gözaltına alınan ve aralarında İHDP Şube Başkanı Gürbüz Solmaz ve İHD Şube Yöneticisi Gönül Sonbahar'In da yer aldığı 6 kişi Tunceli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Tunceli Valiliği dün gece kent genelinde eylem ve etkinlikleri 1 gün süreyle yasaklama kararı almıştı. - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de İHD Basın Açıklamasına Polis Müdahalesi: 6 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement