Turfanda Malta Eriğinin Kilosu 30 Liradan Satıldı - Son Dakika
Güncel

Turfanda Malta Eriğinin Kilosu 30 Liradan Satıldı

Turfanda Malta Eriğinin Kilosu 30 Liradan Satıldı

Mersin Erdemli'de, domates serasında alternatif ürün olarak yetiştirilen turfanda malta eriğinin hasat edilen ilk ürünü, kilogramı 30 liradan satıldı.

12.03.2014 10:14  Güncelleme: 10:35

Erdemli ilçesinde, domates serasında alternatif ürün olarak yetiştirilen turfanda malta eriğinin hasat edilen ilk ürünü, kilogramı 30 liradan satıldı.

Barbaros Mahallesi'nde üretici Hüseyin Toker'in domates serasında alternatif ürün olarak diktiği malta eriğinin ilk ürünleri kilosu 30 liradan Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Ali Gürgenç tarafından satın alındı.

Serada domatese alternatif olarak yetiştirilen turfanda malta eriğinin iyi para etmesinin çiftçiyi cesaretlendirdiğini belirten Gürgenç, şöyle konuştu:

"Halk arasında yeni dünya olarak da bilinen malta eriği, turfanda olarak ilk kez Erdemli'de Hüseyin Toker tarafından domatese alternatif olarak yetiştirildi. Ziraat Odası olarak biz de kendisini destekliyoruz ve yetiştirdiği malta eriğinin kilosunu 30 liradan satın alarak tebrik ettik. Üreticimize bol kazançlar diliyor diğer çiftçilerimize de domatese alternatif turfanda ürün yetiştirmelerini tavsiye ediyoruz."

Çiftçi Hüseyin Toker de domates serasına iki yıl önce alternatif olarak diktiği malta eriğini turfanda olarak yetiştirdiğini belirterek, "Domates çok zahmetli ve yetiştiğinde para edip etmeyeceği belli değil. Seraya deneme amacıyla diktiğim malta eriği turfanda olarak çıktı ve çok iyi paraya alıcı buluyor. Gelecek yıldan itibaren domates yerine zahmeti ve bakımı domatese göre daha az olan malta eriği dikeceğim. Turfanda malta eriğinin ekonomik getirisinin yüksek olduğunu görüyorum" dedi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turfanda Malta Eriğinin Kilosu 30 Liradan Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement