Turizme Kazandırılan Şelale, Turist Akınına Uğruyor - Son Dakika
Güncel

Turizme Kazandırılan Şelale, Turist Akınına Uğruyor

Turizme Kazandırılan Şelale, Turist Akınına Uğruyor

Ordu'da etrafını ladin ormanlarının çevrelediği şelaleyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, bozulmamış doğanın tadını yüzerek çıkartıyor.

16.09.2013 16:45

Ordu'da etrafını ladin ormanlarının çevrelediği şelaleyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, bozulmamış doğanın tadını yüzerek çıkartıyor.

Ordu'nun Kabadüz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Çiseli Şelalesi'nin doğal güzelliğine hayran kalan yerli ve yabancı turistler, ladin ağaçları içerisinden bir saatlik yürüyüşün ardından şelalenin döküldüğü gölde yüzerek doğanın tadına varıyor. Kabadüz Kaymakamlığı ilçe sınırları içerisindeki doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini turizme kazandırma çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, Çambaşı Yaylası'nın tarihi ve turistik bir mekan olduğunu söyledi.

Çambaşı Yaylası'nın güzelliklerini insanlara anlatılması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Engin Avcı, "Çambaşı Yaylası tarihi ve turistlik büyük bir mekan. Yayla içerisinde bulunan Ablak Taşı, Geçilmez Kanyonu, kaya mezarları ve şaleleri çoğu insanımız bilmiyor. Bu büyük mekandaki tüm güzelliklerini halkımıza anlatmak için belli güzergahların çizilmesi gerekiyor" dedi.

Kaymakamlık olarak yayladaki güzellikleri ön plana çıkartmak istediklerini belirten Avcı, "Biz Kaymakamlık olarak bu değerleri ön plana çıkartmak istedik. Bunlardan biriside ilk başta yolu dahi olmayan Çiseli Şelalesi'ydi. Geçen yıl arkadaşlarımız şelalenin eski yolunu açarak yeniden orayı canlandırdılar. ve onun neticesinde her gelenin bir daha gelmek istediği çok beğendiği bir mekan oldu" diye konuştu.

Orman içerisinden dereleri geçerek şelaleye ulaşıldığını ifade eden Avcı, "Orman içerisinden dereleri geçerek çok harika bir şelaleye varıyorsunuz. Şelalenin ilk yolu açıldıktan sonra burayı çok sayıda kişi ziyaret etti. Ziyaret eden herkesten olumlu yanıtlar alıyoruz. Şuanda gerek yurt içi gerek yurt dışından burayı ziyaret ediyorlar. Ziyaretçi sayısının giderek artacağını düşünüyorum. Tanıtım artıkça biz bunu gündeme getirdikçe insanlar bildikçe, öğrendikçe buranın ziyaretçi sayısı artacaktır" şeklinde konuştu.

Doğa ve şelalenin büyüsüne kapılan turistlerden Nora Vakarelova, "Şelaleyi ve etrafını çok sevdim. Tekrardan bir defa daha buraya gelmek istiyorum. Az önce şelalenin döküldüğü suya girdim. Biraz su soğuktu fakat yinede her şey çok güzeldi" ifadelerini kullandı.

Nara ltskova ise, "Burası çok güzel. Zaten Türkiye'de bu şekilde doğal güzellikler çok fazla var. Eğer burasının yolları biraz daha düzgün şekilde düzenlenirse daha çok turist gelir ve Ordu daha çok tanıtılmış olur. Ayrıca çöp kutuları olursa yollarda daha güzel olur" açıklamasında bulundu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Turizme Kazandırılan Şelale, Turist Akınına Uğruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement