Turizmin, Termalin ve Sanayinin Buluştuğu Şehir: Yalova - Son Dakika
Güncel

Turizmin, Termalin ve Sanayinin Buluştuğu Şehir: Yalova

Turizmin, Termalin ve Sanayinin Buluştuğu Şehir: Yalova

Çeşitli temas ve incelemeler gerçekleştirmek üzere Yalova'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı.

08.09.2013 17:50  Güncelleme: 17:51

Yalova'nın yeşili, coğrafi konumu, turizm olanakları, termalleri ve gelişen sanayisiyle beğeni topladığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Memleketimizin her tarafı tabii ki birbirinden güzel; ama Yalova gerçekten herkesin çok kıskandığı yerlerden birisi. Eminim Yalova'da yaşayanlar buranın kıymetini biliyorlardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Yalova'ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

İstanbul- İstinye'deki İDO Terminali'nden "Burak Reis 3" isimli deniz otobüsüyle Yalova'ya gelen Cumhurbaşkanı Gül'ü, Kartal İskelesi'nde Vali Esengül Civelek, Belediye Başkanı Yakup Koçal, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile AK Parti milletvekilleri Temel Coşkun ve Osman Boyraz karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında Yalova'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yalova'nın termalleri çiftlikleri, dinlenme alanları ile tanındığını kaydetti. Zamanında Atatürk'ün sık sık geldiği yerlerden biri olduğunu dolayısıyla herkes için çok ayrı bir özelliği bulunduğunu da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Gül sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün birçok incelemelerde bulunacağım. Son yıllarda şehirlerimiz çok gelişti. Yalova ayrıca sanayi mıntıkası. Ulaştırma; bir tarafta İstanbul, bir tarafta Bursa, bir tarafta Kocaeli. Bütün bunları içerisinde çok büyük avantajları olduğu gibi şüphesiz ki ilgilenecek çok büyük meseleleri de vardır. Dolayısıyla bütün bunları dinleyeceğim, yakından göreceğim. Vilayeti ziyaret edeceğim. Tabii ki bir de ayrı bir özelliği var, ilk defa bir Hanım Valiye sahip bir il. Bu da bir ayrıcalık hepiniz için" dedi.

Ziyareti sırasında belediyeyi, üniversiteyi ve diğer tesisleri de ziyaret edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül vatandaşlara şöyle seslendi: "Benim sizlere söyleyeceğim şey şu; memleketimizin her tarafı tabii ki birbirinden güzel. Ama Yalova gerçekten herkesin çok kıskandığı yerlerden birisi. Buranın kıymetini bilin vatandaşlarımız ne kadar çok karşılıklı saygı duyar, sevgi duyar, muhabbet duyarsa, o kadar çok huzurumuz olur. Meselelerimizi o kadar çok kolay hallederiz. İnanıyorum ki her geçen gün her geçen yıl Türkiye nasıl daha ileriye gidiyorsa, Yalova da daha ileriye gidecek. Çocuklarımız için çok daha güzel Türkiye, çok daha güzel şehirler inşa edeceğiz, bırakacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Yalova programı çerçevesinde ilk olarak valiliği ziyaret etti. Yalova Valiliğinde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İskelede kendilerini karşılayanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Gül, Yalova'nın küçük, şirin bir il, İstanbul ve Kocaeli arasında deniz kenarında, tarih boyuncu bilinen bir yer olduğunu söyledi.

Yalova'da Atatürk'ün sık sık geldiği köşk ile TBMM'nin tesisleri bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Dolayısıyla her dönem gözde olan bir mekândır. Buradaki bütün vatandaşlarıma bu vesileyle sevgilerimi sunuyorum" dedi. Sanayi açısından da Yalova'nın çok önemli bir il olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, buradaki büyük sanayi tesislerinin, tersanelerle fabrikaların şehre zenginlik olduğunu kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turizmin, Termalin ve Sanayinin Buluştuğu Şehir: Yalova - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement