Türk Dünyası Kültür Başkenti Müzik ve Futbol Şöleni - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Kültür Başkenti Müzik ve Futbol Şöleni

Türk Dünyası Kültür Başkenti Müzik ve Futbol Şöleni

Eskişehir Valisi Tuna: "Türk dünyasından çok olumlu tepkiler alıyoruz, amacımıza ulaştık"

15.08.2013 19:01

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkenti Müzik ve Futbol Şöleni'ne ilişkin, "Türk dünyasından çok olumlu tepkiler alıyoruz, amacımıza ulaştık" dedi.

Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu şölenin, 11-12 Ağustos'ta Vostok FC (Kazakistan), Httu FK (Türkmenistan), Eskişehir spor ve Abdysh Ata FC (Kırgızistan) takımlarının katılımıyla Eskişehir Atatürk Stadı'nda gerçekleştirildiğini anımsattı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak Türk dünyasıyla kardeşlik bağlarını güçlendirecek kültürel faaliyetlerin yanı sıra sportif etkinlikler planladıklarını bildiren Tuna, "Futbol ve müzik şölenini geçtiğimiz günlerde yaptık. Burada amaç, insanların gönlünde ayrı bir yeri olan futbolu kullanarak, Türk dünyası ülkeleri arasında kültür başkenti Eskişehir'e yönelik bir farkındalık oluşturmaktı. Türk dünyası ülkelerinden çok olumlu tepkiler alıyoruz, amacımıza ulaştık. Eskişehir'in sesini duyurduk, bu ülkelerle aramızda spor aracılığıyla güzel dostluk köprüsü oluşturduk" diye konuştu.

Tuna, daha güçlü takımlarla futbol organizasyonu yapmayı, güreş, okçuluk, cirit gibi geleneksel spor dallarında da benzer etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını bildirdi.

"Öncelikle bardağın dolu tarafına bakmamız gerekiyor" diyen Tuna, şöyle devam etti:

"Sadece boş kısmına bakarsak, her şeyi eleştiririz. Kusur aradıktan sonra kusur bulmak kolaydır ama yapılan güzel işleri de takdir etmek, o işi yapanlara en azından bir borç olması gerekir diye düşünüyoruz. Kültür başkentliği konusunda devam eden bir süreçteyiz. Bu çalışmalarımız için de aynı şey geçerli. Biz eleştiriye her zaman açığız, onlardan da ders çıkarıp eksikliklerimizi tamamlayarak, yolumuza devam etme konusunda kararlıyız. Eskişehir için en iyisini yapmaya devam edeceğiz." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Kültür Başkenti Müzik ve Futbol Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement