Türk İşi Soba - Son Dakika
Güncel

Türk İşi Soba

Türk İşi Soba

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli beldesinde bir lokantacı, müşterilerini mazot deposu ve mutfak tüpünden yaptığı sobayla ısıtıyor.

23.02.2012 12:15

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli beldesinde bir lokantacı, müşterilerini mazot deposu ve mutfak tüpünden yaptığı sobayla ısıtıyor.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli beldesindeki lokantacı Faruk Güleç, yemeklerinden çok yaptığı ilginç soba ile müşterilerin ve vatandaşların ilgi odağı oldu. Beldede yıllardır lokanta işleten Güleç, küçük bir beldede sınırlı sayıda müşteriye hizmet verdiğini, bu yüzden işletme maliyetlerini düşürmek için uzun süre kafa yorduğunu söyledi. İş yerinin ısınma giderinin önemli bir gider kalemi oluşturduğunu söyleyen Güleç, bulduğu çözümle ısınma sorununu sıfır maliyetle çözdüğünü anlattı.

Bölgede tarımsal faaliyetlerde kullanılan traktörlerin atık yağlarının çöpe gittiğini ifade eden Güleç, bunu yakıt olarak kullanabileceği fikrinden yola çıkarak atık yağları yakacak bir soba projesini hayata geçirmeye karar verdiğini belirtti. Güleç, bunun için hurda bir motosiklet deposu, bir adet mutfak, bir adet piknik tüpü, bir adet küresel su vanası ile iki parça soba borusunu bir araya getirerek yakıt sobası yapmayı başardığını söyledi. Atık yağın depodan kısılmış küresel vanadan damlayarak

aktığını, tüpten bozma sobada yanarak iş yerini ısıttığını anlatan Güleç, "Günde bir depo yakıtla iş yeri ısınıyor. Sobayı demirci arkadaşın yardımı ile yaptık. Bedavaya ısınıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Özaydın da, bin 400 nüfuslu Çelemli'nin Adana'nın en uzak belde belediyesi olduğunu anlattı. Özaydın, hem belediye olarak hem de belde halkı olarak ekonomiye ve yatırıma önem verdiklerini belirterek, mucit hemşehrisini kutladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk İşi Soba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement