"Türk Polisi 'Güvenebileceğiniz Bir Amca' Profili Sergiliyor" - Son Dakika
Güncel

"Türk Polisi 'Güvenebileceğiniz Bir Amca' Profili Sergiliyor"

"Türk Polisi \'Güvenebileceğiniz Bir Amca\' Profili Sergiliyor"

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Fındıklı: "Bazı partiler ideolojik olarak iyi de yapsa kötü de yapsa polisi hedef tahtası olarak görmekte, kötülemekte ve yıpratmaya çalışmakta. Unutmayalım ...

03.11.2013 11:29

HATİCE ÖZDEMİR - Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, bazı partilerin ideolojik anlamda her zaman polisi hedef tahtası olarak gördüğünü, kötülediğini, yıpratmaya çalıştığını öne sürerek, polisin de toplumun bir parçası olduğunun unutulmamasını istedi.

Antalya'da düzenlenen "5. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar" sempozyumuna katılan Fındıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda şiddet konusunda polise karşı haksız eleştiriler yapıldığını belirtti.

Polisin şiddet kurumu değil, denge ve düzenleme kurumu olduğunu ifade eden Fındıklı, "Biz şiddeti ne kullanıyoruz ne öğretiyoruz ne de tasvip ediyoruz. Şiddet, polisin en son çare olarak, savunma ve düzenleme amaçlı kullandığı bir araçtır" dedi.

Polis Akademisinde insan haklarına saygı, toplum psikolojisine önem ve değer veren, uygulamalı polislik dersleri adı altında halka olabildiğince yumuşak, nazik, nezaketli, medeni davranılması konusunda eğitimler verdiklerini anlatan Fındıklı, farklı ülkelerdeki polis eğitim uygulamalarını incelediklerini, en iyi eğitimi, medeni yöntemi Türkiye'de uyguladıklarını söyledi.

Polis Akademisinde 23 profesör ile 24 doçentin görev yaptığını, eğitim kadrosunun güçlü olduğunu bildiren Fındıklı, bu kadroda Amerika'da eğitim almış, uygulamaları görmüş isimlerin de bulunduğuna işaret etti.

"Sürekli 'Polis aşırı şiddet uyguladı' suçlama yapılması haksızlıktır"

Kendilerinin şiddetten nefret ettiğini herkesin bilmesini isteyen Fındıklı, polise sorunları medeni ölçüde, ikna ve yumuşaklıkla çözmenin yol ve yöntemlerini, şiddetin, nefretin yerine sevgiyi öğretmeye çalıştıklarını vurguladı.

Polisin de şiddet olaylarına maruz kaldığını, korunmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Fındıklı, başkalarını koruyabilmesi için öncelikle kendisini koruması gerektiğine dikkati çekti. Polisin hiçbir zaman "durduk yere" güç ya da şiddet uygulamayacağına işaret eden Fındıklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sürekli 'Polis aşırı şiddet uyguladı' gibi töhmet altında bırakacak şekilde suçlama yapılması, bize yapılmış bir haksızlıktır. Polis, gücü gerektiğinde asgari ve yumuşak şekilde kullanır. Polisin kullandığı güç meşru güçtür, devletin gücüdür. Bazı partiler ideolojik olarak her zaman iyi de yapsa kötü de yapsa polisi hedef tahtası olarak görmekte, kötülemekte ve yıpratmaya çalışmakta. Unutmayalım ki polis de toplumun bir parçasıdır. Toplumun aynasıdır, toplum neyse polis odur."

Polisin toplumdan ayrı düşünülemeyeceğini dile getiren Fındıklı, "Türk polisi güvenebileceğiniz bir amca, ağabey, baba, babacan bir tavrı sergilemektedir. Herkes bunda müsterih olsun" ifadesini kullandı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Türk Polisi 'Güvenebileceğiniz Bir Amca' Profili Sergiliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement