Türk Radyoloji Camiası, Duayen Prof. Dr. Tuğrul Pırnar'ı Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Türk Radyoloji Camiası, Duayen Prof. Dr. Tuğrul Pırnar'ı Kaybetti

Türk Radyoloji Camiası, Duayen Prof. Dr. Tuğrul Pırnar\'ı Kaybetti

Türkiye'ye Bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonansı (MR) getiren öncü Türk radyoloğu, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin emekli öğretim üyesi, Hacettepe Üniversitesi eski rektörlerinden, Bilkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tuğrul Pırnar, İzmir'de kalp krizinden yaşamını yitirdi.

08.12.2015 17:26

Türkiye'ye Bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonansı (MR) getiren öncü Türk radyoloğu, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin emekli öğretim üyesi, Hacettepe Üniversitesi eski rektörlerinden, Bilkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Tuğrul Pırnar, İzmir'de kalp krizinden yaşamını yitirdi.

İzmir'de yaşayan ve 80 yaşında kalp krizinden vefat eden Prof. Dr. Tuğrul Pırnar için Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda tören düzenlendi. Törene, Pırnar'ın ailesi ve yetiştirdiği hekimler başta olmak üzere, Dokuz Eylül Üniversitesi'nin önceki rektörleri, öğretim üyeleri, Türk radyoloji camiasının temsilcileri, çeşitli üniversitelerden mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 1988-2002 arasında 14 yıl görev yaparak yaş haddinden emekliye ayrılan Prof. Dr. Tuğrul Pırnar'ın yaşam öyküsünü Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Dicle bir slayt gösterisi ile anlattı. Profesör Dicle, gerçek bir yurtsever ve çok değerli bir aydını kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirtti.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün de konuşmasında, "Çok değerli bir hocamızı kaybettik, çok üzüntülüyüz. Kibarlığı ve nezaketi ile hayatımda gördüğüm en beyefendi insanlardan birisiydi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin yetiştirdikleri var, ama daha da önemlisi Dokuz Eylül Üniversitesi'ni yetiştirenler var. Ben yetişenler grubundayım. Bu bağlamda Tuğrul Hoca'nın bizim için değeri çok büyük. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyor, ailesine başsağlığı diliyorum, mekanı cennet olsun" dedi.

DEÜ önceki rektörlerinden Prof. Dr. Namık Çevik ve Prof. Dr. Emin Alıcı da ülke için örnek insan, çok iyi bir hekim ve çok sayıda bilim insanını yetiştiren değerli bir hocayı kaybetmenin büyük üzüntüsü içinde olduklarını ifade etti.

DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda da "Tuğrul Hocamız, Hacettepe Üniversitesi gibi bir üniversitede rektör olarak yetişmiş, ülke sorumluluğu olan çok özel bir insan. Bu ülke önemli bir evladını kaybetti. Hocamıza tüm emekleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, ailesine sabırlar diliyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Pırnar'ın yetiştirdiği akademisyenler arasında yer alan Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Handan Güleryüz ise konuşmasında, "Tuğrul hocamla 1990 yılında tanışma ve kendisinden eğitim alma fırsatını yakaladım. Hem benim radyolog olmamda, hem de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı'nın Türkiye'de sayılı merkezlerinden birisi olmasında büyük emeği var. Onun emeği Türkiye'deki tüm radyoloji bölümlerine ve birlikte çalışma fırsatını yakalamış tüm kliniklere olmuştur. Hocamın o mutlu bakışları bizi sonsuza kadar aydınlatacak bir ışık olarak yanacaktır" dedi.

Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Kaya da tüm Radyologlar olarak Tuğrul Pırnar hocanın idealleri doğrultusunda, gösterdiği yolda yürümeye devam edeceklerini dile getirdi.

Türk tıbbında ulusal ve uluslararası alanda yaptığı önemli çalışmalarla iz bırakan Prof. Dr. Pırnar, 2002 yılında emekli olduğu DEÜ Tıp Fakültesi'nde düzenlenen törenin ardından Alsancak Hocazade Camii'nde öğlende kılınan cenaze namazı sonrası Urla Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Radyoloji Camiası, Duayen Prof. Dr. Tuğrul Pırnar'ı Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement