Türk Tarih Kurumu Başkanı Hülagü, Berlin'de Osmanlı'da Azınlıklar Konferansı Verdi - Son Dakika
Güncel

Türk Tarih Kurumu Başkanı Hülagü, Berlin'de Osmanlı'da Azınlıklar Konferansı Verdi

Türk Tarih Kurumu Başkanı Hülagü, Berlin\'de Osmanlı\'da Azınlıklar Konferansı Verdi

Türk Tarih Kurumu, Türk vatandaşlarının yaşadığı yurtdışındaki ülkelerde, vatandaşlarımızı tarih hakkında bilinçlendirmek üzere bir dizi konferanslar serisi düzenleyecek.

05.11.2013 15:35

Türk Tarih Kurumu, Türk vatandaşlarının yaşadığı yurtdışındaki ülkelerde, vatandaşlarımızı tarih hakkında bilinçlendirmek üzere bir dizi konferanslar serisi düzenleyecek. Bu doğrultuda, konferansların ilki Berlin Türk Cemaati'nin daveti üzerine Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirildi. Berlin DİTİP konferans salonunda gerçekleştirilen konferansın konusu 'Osmanlı'da Azınlıklar oldu.

Zaman zaman yurt dışına çıkarak, farklı ülkelerde ve şehirlerde benzeri konferansları tekrarlayacaklarını söyleyen Türk Tarih Kurumu Başkanı Hülagü, 'Yurt dışında yaşayan bir hayli vatandaşımız var. Bunların Türkiye'ye geliş gidişleri senede bir iki kez olmak üzere oldukça sınırlı ve Türk tarihinden Türk kültüründen ister istemez uzak kalıyorlar. Onların tarih bilincini, tarih kültürünü artırmak, onları Türk tarihiyle daha yakından tanıştırmak, yine tarih konusundaki kafalarındaki soruları cevaplandırmak ve konuyla alakalı sorunları varsa kendilerine yardımcı olmak için böyle bir konferanslar serisini tertiplemeyi düşündük. Bu insanlar tabiki yıllardaır bulundukları ülkelerde yaşıyorlar ve bu ülkelere entegre olmuş durumdalar. Ama bunun yanında Türk tarihini de unutmamaları gerekiyor, kendi tarihlerine, öz kültürlerine sahip çıkmaları gerekiyor. Nereden geldiklerini, kökenlerini, tarihi dokunun ne olduğunu bilmeleri gerekiyor dedi.

Türk Tarih Kurumu olarak yurt dışındaki vatandaşlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizen Metin Hülagü, 'Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan tarih kitaplarını biraz karıştırmalarını, arzu ediyoruz. İhtiyaç olduğu takdirde kendilerine bu doğrultuda kitap temin edebiliriz, kütüphaneler açabiliriz veya konferansçılar gönderebiliriz. Kendileri de bizimle irtibata geçerse ve yardımcı olarlarsa seviniriz ifadesini kullandı.

Berlin'de başlayan ilk konferansa, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü bizzat katılarak, Berlin'li vatandaşlarımızı Osmanlı'da Azınlıklar konusunda bilgilendirdi. 2015 yılında 100. yıldönümü olacak olması sebebiyle Ermeni iddiaları konferansın ağırlak noktasını oluşturdu. Prof. Dr. Hülagü, konferansların devamının Baltık üykelerinde olacağını daha sonra Almanya'nın diğer şehirlerinde devam edeceği bilgisini verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Tarih Kurumu Başkanı Hülagü, Berlin'de Osmanlı'da Azınlıklar Konferansı Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement