Türk Ürünleri Belçika'da Ödül Aldı - Son Dakika
Güncel

Türk Ürünleri Belçika'da Ödül Aldı

Türk Ürünleri Belçika\'da Ödül Aldı

Brüksel merkezli International Taste and Quality Institute ITQI, (Uluslararası Tat ve Nitelik Enstitüsü) tarafından düzenlenen lezzet testi organizasyonunda, Türk ürünleri ödül aldı.

15.06.2017 17:04

Brüksel merkezli International Taste and Quality Institute ITQI, (Uluslararası Tat ve Nitelik Enstitüsü) tarafından düzenlenen lezzet testi organizasyonunda, Türk ürünleri ödül aldı.

Yılda bir kez düzenlenen ITQI organizasyonuna, Dünya genelinden bir çok kurum ve kuruluşlar katılmakta. Bu yılda Türkiye'den 54 firma 97 ürünle katılarak organizasyonda yerini aldı. Türk ürünleri, düzenlenen töreninde ödül ve yıldız puanları aldı.

Bu yıl ITQI tarafından 13.'sü düzenlenen ve dünyaca ünlü Superior Taste Awards ödül seremonisi bu yıl Brüksel'de gerçekleştirildi. Dünya çapında pek çok gıda firmasının katılım gösterdiği bu tadım oturumlarında bu yıl Türkiye'den 54 firma, 97 ürün ile bu lezzet sertifikasını ve ödülü almaya hak kazandı. Katılımcı Türk firmalardan yaklaşık %15'i 1 yıldız, %55'i 2 yıldız, %30 u ise 3 yıldız Üstün Lezzet Ödülü'ne hak

kazandı.

Dünya çapında 125 uzman jüride yer aldı

Lezzet testlerine katılan jüri üyeleri, Avrupa'nın toplamda 16 aşçılık derneğinden gelen 125 kişiden oluşan, alanlarında uzman Alan Coxon, Bernard Vaussio, Fikret Özdemir gibi tecrübeli şeflerden ve şömeliyelerden oluştu. Jüri şef ve sömeliyeler,  gelen yiyecek ve içecek ürünlerini tat, koku, doku, yoğunluk, ürünün ağızda bıraktığı tat gibi çeşitli kriterleri baz alarak, kör tadım testi bazında değerlendirildi. Tadım testinden başarı ile geçen ürünler lezzet sertifikasına ve tüm dünyada "Superior Taste Award" adı verilen bir ödüle hak kazandı.

Türk ürünleri genel olarak süt ve süt ürünleri dalında çok sayıda ödül aldı.

(Fotoğraflı)

Görüntü Dökümü:

-Genel görüntüler

-Ödül alan Türk firmaları bir arada poz verirken.

-ITQI Türk bölümü sözcüsü Ecem Sakarya ile röportaj. - Ksel

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Ürünleri Belçika'da Ödül Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement