Türkiye'de Tarımsal Öğretimin 171. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Tarımsal Öğretimin 171. Yıl Dönümü

Türkiye\'de Tarımsal Öğretimin 171. Yıl Dönümü

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinde, Türkiye'de tarımsal öğretimin 171. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

10.01.2017 15:59

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinde, Türkiye'de tarımsal öğretimin 171. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ziraat Fakültesi Dekanlık Binası Prof. Dr. Tevfik Aksoy Konferans Salonunda gerçekleştirilen kutlama programına, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kurunç, Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şavaş Titiz ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Kurunç, Türkiye'de tarımsal öğretimin 171. yıl dönümünün kutlandığı bu günlerde, geçmişin değerlendirmesini doğru yapmanın önemli olduğunu söyledi.

Ziraat alanındaki verilerin her geçen yıl ziraat fakültelerine olan talebin giderek azaldığını gösterdiğine işaret eden Kurunç, "Ülkemiz ve geleceğimiz için bu kadar stratejik ve kritik bir alana talebin azalıyor olması kaygı vericidir. Çünkü yakın gelecekte ülkeler arası çekişmeler sadece petrol ve yeraltı zenginlikleri değil su, gıda ve doğal kaynaklar olacaktır. Bu nedenle Ziraat Fakültelerine nitelikli ve kaliteli öğrenci talebinin arttırılması için yapılması gereken çalışmalar büyük önem arz etmektedir."

Bilim dünyasının saygın bir üyesi olma yolunda kararlılıkla çalışmalarını yürüttüklerini belirten Kurunç, eğitim alanında 33. yılı tamamladıklarını kaydetti.

Kurunç, "Bu kapsamda çağdaş bilgilerle donatılmış, mesleği ile ilgili temel konulara vakıf, analitik düşünme, sorun çözme ve işbirliği yapma yeteneği yüksek, hayat boyu öğrenmeyi özümsemiş mühendisler yetiştirerek, sürdürülebilir, kalite hedefli bilgi ve teknoloji üretimi ile sektöre, ülkeye ve insanlığa katkı sağlayan köklü ve kurumsal bir fakülte olmaktan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Tarımın ekonomiye katkısına da değinen Kurunç, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Milli ekonominin temeli tarımdır' sözü ile tarım sektörünün ülke ekonomisindeki önemine ve katkısına vurgu yapmıştır. Günümüzde de tarım sektörü istihdam ve ihracat olanağı sağlama, üretim değeri oluşturma, gelir kaynağı ve tüketim potansiyeli olma, endüstriye ham madde sağlama ve ulusal beslenmeye katkı sağlama gibi pek çok temel konuda dünyadaki stratejik önemini korumaya devam etmektedir. Bu nedenle, küreselleşen dünyada gelişimini sürdüren tarım sektörünün dikkatle izlenmesi, desteklenmesi ve taşıdığı önem nedeniyle rekabet edebilirliğinin sağlanması gerekmektedir. Bu noktada tarım sektörünün 'bilimsel bilgi temeline dayalı' olması önem kazanmaktadır."

Ziraat fakültelerinde geleneksel olarak kutlanan tarımsal eğitimin başlaması yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Antalya Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Titiz tarafından "Günümüzde bir Ziraat Mühendisinden Beklenenler" ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı tarafından "Dünya Tarım Sektörünün Bugünü ve Geleceği" başlıklı konferanslar verildi.

Etkinlik, müzik dinletisi ve meslekte 30. yılını dolduran ziraat mühendislerine plaket takdimi ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Tarımsal Öğretimin 171. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement